nedjelja, 17. studenoga 2013.

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

Na početku bih se željela ispričati zbog neobjavljivanja članaka u zadnje vrijeme. Na faksu se zaredalo nekoliko velikih ispita koji su mi bili prioritet pa sam malo zapostavila blog. :-(  Ali sada ipak ide malo lakši tempo na faksu pa ću se truditi objavljivati češće. :-)

Za danas sam vam pripremila recenziju meni najbolje kreme za ruke ikad - L'Occitane Shea Butter Hand Cream, koju koristim već nekoliko godina. Svake godine u listopadu L'Occitane izbaci zanimljivu limitiranu kolekciju proizvoda sa karite maslacem u mirisnim varijantama te njihovu klasičnu kremu za ruke u limitiranom pakiranju. Ove godine pakiranje je u više nijansi plave i skroz je interesantno.

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

Krema dolazi pakirana u kartonsku ambalažu na kojoj se nalazi naziv proizvoda i na Brailleovom pismu za slijepe. Za svaku pohvalu! Mislim da su jedni od rijetkih u kozmetičkoj industriji koji su se toga sjetili i svaka im čast na tome. Unutar kutije se nalazi krema pakirana u metalnu tubu od čak 150 ml. Meni je ona prevelika za nositi u torbi, stoga je držim kod kuće, a mini verzije ove kreme nosim u neseseru. Kao jedinu manu bih navela mali čep koji, iako simpatično djeluje, ponekad zna biti nespretan za rukovanje, u smislu da je teško vratiti na mjesto.
Miris je prekrasan, osjeti se karite maslac, a istovremeno je puderasto nježan. Uz miris cijele Badem linije, ovo mi je njihov najugodniji miris, obožavam ga. Tekstura je gusta i kremasta, no nimalo ljepljiva. Uz 20 % famoznog karite maslaca sadrži i ekstrakte meda te bademovog i kokosovog ulja koji zajedno jamče učinkovitu njegu.

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

Zašto mi je baš ovo najdraža krema za ruke? Imam izrazito osjetljivu kožu ruku, konstantno su suhe (čak i ljeti), a kada dođe hladnije razdoblje znaju popucati doslovno do krvi. Ukoliko ih ne njegujem ispravno, na dodir budu hrapave kao krep papir. Kremu koristim navečer prije spavanja i prije svakog izlaska vani. Odmah po nanošenju osjetim kako omekša kožu i vraća rukama svu izgubljenu vlagu. Koža postaje elastična i nahranjena, a ukoliko postoje iritacije ubrzo se smire te zacijele. Krema se poprilično brzo upija što je veliki plus jer ne podnosim masne kreme za ruke. Moram reći da sam isprobala tonu (doslovno) drugih krema i nijedna joj nije ni do koljena za hladnija razdoblja. Sve mi samo privremeno zakamufliraju problem, a već nakon idućeg pranja stvari se vrate na staro. Moje su se ruke doslovno preporođene od kada je koristim i iako ponekad iz znatiželje isprobam neku drugu, njoj se uvijek vraćam. 

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

Inače, u ponudi su i druge verzije kao npr. od badema, ruže ili trešnjina cvijeta koje sadrže 5% karite maslaca i meni su idealne za proljeće i ljeto dok su mi zimi ipak preslabe. Isprobala sam ih sve i uz ovu klasičnu bih još izdvojila i onu sa medom koja ima jednaki učinak, ali je drugačijeg mirisa. 

Ne znam što bih još dodala o njoj osim podatka da se svake 3 sekunde u svijetu proda po jedna. Mislim da to govori sve. :-)

L'Occitane Shea Butter Hand Cream

Cijena kreme iznosi 161,60 kn za količinu od 150 ml (klasična i limitirana verzija), a za malu od 30 ml cijena je 63,90 kn. Mislim da je veliko pakiranje isplativije, meni uz svakodnevno korištenje po nekoliko puta dnevno traje i do 8 mjeseci.

Jeste li isprobale ovu ili neku drugu L'Occitane kremu za ruke? Koja je vaša omiljena?

5 komentara :

  1. Nisam probala ali zvuči predobro :D Nakon ove recenzije ću je vjerovatno i kupiti, ali mini pakiranje da isprobam :D Hvala na super recenziji!

    OdgovoriIzbriši
  2. Mislim da nema osobe koja nije zadovoljna ovom kremom, spas za suhe ruke. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Isprobano najbolja :D Mislim da imamo jako sličan ukus što se proizvoda i brendova tiče :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Najbolje kreme za ruke su mi iz L'Occitane-a a ova je klasik!

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena