subota, 18. siječnja 2014.

YSL Touche Éclat No. 2 Luminous Ivory

1992. godine YSL je na tržište izbacio, sada već legendarni, Touche Éclat - prvi takav proizvod za kojim su doslovno svi poludjeli. Od tada su i drugi brandovi izbcili svoje verzije ovoga klasika pa tako danas skoro da i ne postoji brand koji nema svoju verziju ovoga iluminatora. 

 YSL Touche Éclat

Touche Éclat je izvorni must-have iluminator za blistav i besprijekoran ten te nije ni čudo što ga obožavaju najbolji svjetski vizažisti i modeli. Samo nekoliko strateških poteza ovim nagrađivanim proizvodom i vaš ten je osvježen, tamni krugovi su posvjetljeni, a fine linije i znakovi umora nestaju. Sadrži Luminocaptide Complex, zbog kojega izgledate svježi i odmorni, čak i ako ste satima bančili. :-P
Pakiran je u prepoznatljivu čvrstu zlatnu YSL ambalažu oblika olovke koja djeluje vrlo luksuzno u neseseru. Na vrhu se nalazi dugme kojim dozirate proizvod, a sa druge strane mekani kistić kroz koji on izlazi. Kistić je potrebno održavati kako bi ostao čist - dovoljno ga je jednom tjedno proći blazinicom natopljenom u alkohol (ili sredstvo za čišćenje kistova) radi dezinfekcije te ostaviti da se osuši prije zatvaranja.

 YSL Touche Éclat

Kod nas je dostupan u tri nijanse - 1 Rose Lumiere za blistav sjaj, 2 Ivoire Lumiere u boji bjelokosti i 3 Pêche Lumiere u nijansi breskve. 

Kako koristiti YSL Touche Éclat?
Prije prve upotrebe potrebno je kliknuti nekih 30-ak puta da bi proizvod izašao, a kasnije su dovoljna jedna-dva pritiska na dugme. Na slici možete vidjeti sva područja na licu na kojima ga možete koristiti.

 YSL Touche Éclat

1) Pomaže prekriti znakove umora: Nanesite Touche Éclat na tamnija područja vašeg lica, ispod očiju, sa strane nosa, kuteve usana te bradu. 
2) Oblikujte i istaknite vaše lice: Koristite Touche Éclat na sredini čela, po dužini nosa te iznad vaših jagodica.
3) Osvježite oči: Prođite kistom po cijelim kapcima, ispod luka obrve i unutarnjem kutu oka. 
4) Obogatite svoj osmijeh: Koristite Touche Éclat uz rub usana kako bi ih oblikovali te kako bi one djelovale punije.

 YSL Touche Éclat

A sada moji dojmovi. Odmah ću reći kako sam bila pomalo skeptična prije kupnje po pitanju ovog proizvoda. Naime, na više mjesta sam čitala kako isušuje okoloočno područje i kako ima boljih iluminatora novijih formula. Nakon što sam ih isprobala nekoliko (uključujući Chanel, Clarins i Dior) ipak sam izabrala YSL i nisam nimalo požalila, naprotiv. Sama formula je izuzetno kremasta, lako se blenda (ja koristim prste, tako mi se najljepše stopi sa kožom), ne uvlači se u sitne linije te ne djeluje brašnasto. U biti sam već na prvo isprobavanje ostala paf! Jednostavno nisam mogla vjerovati kolika je razlika sa i bez njega. 
Moja nijansa je 2 Ivoire Lumiere, nekoliko nijansi svjetlija od mog tena, ali se savršeno stopi s njim te se ne primjeti razlika u boji. Touche Éclat ima solidno prekrivanje, no vjerujem da osobama sa izrazito tamnim podočnjacima ne bio bio dovoljan, kao ni za prekrivanje većih nepravilnosti na licu. Ja, na sreću, nemam problema s tim, već mi je više potrebno posvjetljivanje. Ovo je iluminator u pravom smislu riječi, daje licu sjaj, ali bez da se vidi da je nešto na njemu. Naglašavam da ne sadrži nikakve svjetlucave čestice ni shimmer pa je genijalan i za dan i noć.
Najčešće ga koristim upravo ispod očiju te po dužini nosa. Lice dobije odmorni i svježi izgled (posebno ako se niste dovoljno naspavali), a podočnjaci djeluju manji. Definitivno jedan od onih proizvoda s kojim izgledate bolje, ali se ne može odrediti zbog čega. :-D

 YSL Touche Éclat

 YSL Touche Éclat

Summa summarum, oduševljena sam  Touche Éclat iluminatorom i ne planiram isprobavati nikoji drugi.
Ono što bi vas moglo odbiti je cijena od 280 kn (Douglas) za samo 2.5 ml. S obzirom na učinak, nije mi žao niti lipe, ali kao što sam rekla danas na tržištu postoji masa ovakvih i sličnih proizvoda od jeftinijih pa do skupljih. Na vama je samo da izaberete onaj koji vam je najbolji.

Jeste li isprobale YSL Touche Éclat? Koji je vaš omiljeni iluminator?

12 komentara :

  1. Odlican je ali meni je nijansa broj 3 najbolja jer mi je dvica ruzicasta a ja sa ruzicastim ne idem nikako. U sustini je poenta samo potrefiti odgovarajucu nijansu a proizvod je odlican. Iako...nije mi jasno kome bi nijansa br.1 uopste mogla odgovarati, hmmm...

    OdgovoriIzbriši
  2. Najbolje ti je isprobati u parfumeriji pa donijeti konačnu odluku. Ja sam se mislila između 2 i 3, a kada sam isprobala obe vidjela sam da sa 2 dobijem ljepši look. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Da, bitno je pogoditi odgovarajuću nijansu.
    Hm, ne znam kako ti je 2 ružičasta, ja ju isto ne podnosim na koži, ali mi 2 skroz odgovara. Prije bih rekla da je 1 ružičasta, mislim da je ona za skroz svijetle osobe rozog podtona.

    OdgovoriIzbriši
  4. Na meni je 1 bijela, 2 ruzicasta a 3 neutralno-zuckasta. I rece mi gospodja iz parfumerije u kojoj sam isprobavala nijanse da je bas trica najpopularnija. Ooo daa, br.2 je jako ruzicasta na mojoj kozi a ja se obicno drzim dalje takvih tonova jer mi jako lose stoje.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja nikako da se odlučim na kupovinu a definitivno mi treba :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Haha, meni je isto dugo trebalo da ga uzmenm, a sad se ne odvajam od njega. Novi HG :-D

    OdgovoriIzbriši
  7. Nikad nisam imala nešto od YSL-a. Nekako mi je šteta dati 280 kn za iluminator, a i uvijek mi prije za oko zapne Chanel ili Dior koji koštaju isto toliko. Čudna sam ja ptica.

    OdgovoriIzbriši
  8. Da, nije mala cijena, ali s obzirom kako dobar efekt daje, isplati se. Chanel je, koliko sam uspjela vidjeti, dosta suši i gušći pa me bilo strah da se ne bi nakupljao u sitnim linijama, a Diorov me se nekako nije dojmio.

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovo čudo iz tvog posta i baš u toj nijansi je moj pratioc godinama :))

    OdgovoriIzbriši
  10. Meni je tako žao što ga nisam uzela i ranije, baš čudo, što kažeš :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. Voljela sam ga i bio mi je divan ali preskup. Onda sam voljela Dior, ali ista stvar. sada volim jako Estee Lauder koji se pokazao bolji od oba. Svakako isprobaj. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ajme, znam da sam zaboravila jedan isprobati, Estee Lauder :-D Nema veze, jednom hoću sigurno. Iako sam sa YSL nenormalno oduševljena, koristim ga svaki, svaki dan, ne mogu uopće zamisliti šminkanje bez njega

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena