petak, 22. studenoga 2013.

Real Techniques kistovi - Core set

Real Techniques kistovi su vam sigurno svima već dobro poznati. Mislila sam se hoću li ih recenzirati, s obzirom na tonu recenzija po netu, ali oduševljenje me natjeralo da to uradim. Za početak ću reći kako sam se iznenadila kada su mi stigli - manji su nego sam mislila da će biti. :-D

Real Techniques Core set

Za prvu sam narudžbu izabrala Core set koji se sastoji od:

1. Detailer brush - namijenjen je preciznom prekrivanju problematičnih područja ili nanošenju ruža/sjajila na usne. Pokazao mi se dobar u oba slučaja. Najčešće ga koristim upravo za nanošenje visoko pigmentiranih ruževa ili sjajila tamnijih nijansi, koji zahtjevaju maksimalnu urednost. Kistić je dosta čvrst pa samim time i precizan. Općenito je super za neke preciznije zadatke, a ja ga još koristim i za prekrivanje prištića te nanošenje highlightera u unutanji kut oka, kao i nanošenje sjenila uz rub donjeg kapka. Ovo je ujedno i najmanji kist u cijelom setu.

Detailer Brush

Detailer Brush

2. Pointed foundation brush - za nanošenje tekuće podloge. Mislim da bi to trajalo predugo, kist je jednostavno premali za tu svrhu. Meni se sviđa koristiti ga za nanošenje korektora ispod očiju, tu mi se pokazao prva liga. Korektor se puno ljepše se stopi s kožom, dobijem veću pokrivnost koja mi je u zadnje vrijeme itekako potrebna. Dlake su čvrste i gusto zbijene, ali istodobno i fleksibilne, stoga nema straha od grebanja po koži. Nekako mi se bolje pokazalo nanositi korektor tapkanjem, nego povlačenjem jer na taj način djeluje prirodnije.

Pointed foundation brush

Pointed foundation brush

3. Buffing brush - idealan za primjenu pudera ili rumenila u prahu, kao i mineralnih podloga. Mineralne podloge ne koristim, ali zato koristim tekuće. Do sada sam ih nanosila isključivo prstima, međutim od kada imam ovaj set ne odvajam se od ovog kista. Njime postignem onaj famozni airbrushed efekt te intenzivniju pokrivnost nego sa prstima. Puder divno sjedne na kožu i stopi se s njom, a ne ostavlja crte prilikom povlačenja. Dlake kista su čvrste i gusto zbijene, nisu premekane, ali ni grube te ne upijaju puder. Obožavam koristiti kist u tu svrhu, s njime se našminkam u dvije minute. U drugoj ga verziji koristim za nanošenje rumenila, bilo u kremi ili kamenu. I tu sam oduševljena. Kako je kist manji i nekako zaobljen, meni sa uskim licem je spas kod nanošenja rumenila. Preciznije je nego sa mojim starim Stila kistom koji je puno veći i širi pa samim time i nespretniji. Guste dlake dobro pokupe pigment, a kremasta rumenila izgledaju bolje nego kod klasičnog nanošenja sa prstima. Sve u svemu, ovo mi je nekako najčešće korišten kist iz seta i žao mi je što ga nije moguće odvojeno kupiti.

Buffing brush

Buffing brush

4. Contour brush - za kontuiranje. Od njega sam imala najmanja očekivanja, ali eto, nekako je i on našao svoje mjesto u svakodnevnoj uporabi. Koristim ga za kontuiranje obraza bronzerom te za nanošenje kremastog highlightera. Kist je mekan, a dlake su pri vrhu lagano stanjene što ga čini odličnim za takve zadatke.

Contour brush

Contour brush

Svi kistovi su izrađeni od alumijske narančasto-brončane drške koja pri dnu ima gumirani crni dio, a na svakom kistu se nalazi i njegovo ime. Dlake su izrađene od čvrstih sintetičkih vlakana, a prilikom pranja mi još nije ispala nijedna niti puštaju boju. Core set dolazi zajedno sa malim etuiem u kojem se kistovi mogu čuvati ili koristiti prilikom transporta. Nije sad neka posebna kvaliteta izrade, ali meni je skroz ok. Sviđa mi se što u njemu ima prostora za još nekoliko kistova.

Real Techniques Core set

I za kraj, oduševljena sam ovim setom i definitivno ću se počastiti još kojim RT kitstom. Zapravo, već sam nabavila i bockalicu, ali o njoj nekom drugom prilikom, tj. nakon što je još malo istestiram.

Real Techniques Core set možete kupiti preko web shopova kao što su HqHair, Lookfantastic, Feelunique ili preko iHerba, gdje je i cjenovno najpovoljnije.

Posjedujete li koji RT kist? Koji biste mi još preporučile?

6 komentara :

  1. Fantastičan set kistove kojeg svaki dan koristim. :D Detailer mi je odlican za nanosenje ruza, i zbog njega razmišljam o kupnji i trećeg seta, buduci da zasad imam dva :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Na WL su mi i nikako da ih kupim. Ali kad tad ću! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja sam zadnjih par dana zaljubljena u Contour kist, stvarno je odličan. Ma definitivno se isplati uzeti još koji set, za cijenu koja je, ne mogu biti isplativiji.

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja sam isto dugo odugovlačila s kupnjom, sad mi je žao što ih nisam kupila i prije. Želim ti da ti se što prije nađu u neseseru. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Manji nego što si mislila? Pa što si mislila koliki će biti? :) Ja imam sve setove i ovaj. I ne znam se s drugima šminkati.

    OdgovoriIzbriši
  6. Veći. :-D Ja imam još samo bockalicu, ali planiram uzeti još neke kistove i onaj set za oči.

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena