četvrtak, 6. veljače 2014.

Kérastase Elixir Ultime Bain Huile Lavante

2010. godine Kérastase je izbacio jedan od svojih najpopularnijih proizvoda - Elixir Ultime ulje za njegu kose. Nakon njega linija je nadopunjena još trima Grand Crus uljima za različite tipove (i potrebe) kose, kupkom i maskom, a od nedavno i Elixir Ultime Créme Fine, kremom za kosu.

Kérastase Elixir Ultime Bain Huile Lavante

Zbog čega je Elixir Ultime linija tako posebna te što o njoj kažu u Kérastase-u?
Obogaćena je spojem četiriju dragocjenih ulja te povezuje najbolje što ona nude. 

Ulje pracaxia porijeklom je iz područja Amazone, a poznato je po svojim blagodatima za kožu. Ovo ulje snažan je spoj omekšavajućih i aktivnih anti-oksidansa koji hrane kosu i pružaju joj sjaj. 
Ulje kukuruza bilo je slavni sastojak prve Kérastaseove maske za kosu 'Masque Maîs'. Bogato vitaminima A, E i omega 6, ovo ulje pruža kosi omekšavajuće aktivne anti-oksidanse za sjaj, podatnost i zaštitu. 
Ulje kamelije porijeklom iz središnje i istočne Azije najmirisnije je i najluksuznije ulje. Također je izvor vitamina F i masnih kiselina Omega 3 i 6, ovo ulje pomaže zagladiti vlakno kose pružajući mu sjaj i podatnost. 
Ulje argana jedno je od najrjeđih ulja na svijetu te je visoko je cijenjeno zbog svojih regenerativnih svojstava. Vraća kosi snagu i vitalnost.
Kérastase Elixir Ultime Bain Huile Lavante

Nakon isprobavanja testera odlučila sam se za Bain Elixir Ultime uljnu kupku. Pakirana je kao i ostale Kérastase kupke u malu debeljuškastu bočicu sa uskim otvorom na vrhu. Čini mi se da je ambalaža nešto mekša nego kod drugih kupki, ali možda samo umišljam. U svakom slučaju, djeluje vrlo luksuzno sa zlatnim čepom i pravi je ukras u kupaoni. Namijenjena je svim tipovima kose.
Prvo što sam primjetila kod otvaranja je divni orijentalni miris, izrazito bogat i topao. Na žalost, ne zadržava se dugo u kosi, ali mislim da itekako bi, u kombinaciji sa ostalim proizvodima iz linije. Tekstura je pomalo neobična, rekla bih uljno-gelasta, a u dodiru sa vodom se pjeni previše. To ne znači da ne djeluje, naprotiv. Kao i kod svih Kérastase kupki vrijedi zlatno pravilo "ne pretjerati". U suprotnom možete dobiti kontraefekt te završiti sa otežanom i sljepljenom kosom. Dovoljna je minimalna količina kupke koja se umasira u vlasište, a ako mislite da se dovoljno ne pjeni, dodajte malo vode. Bez dodavanja još kupke! Kod ispiranja se osjeti onaj škriputavi osjećaj pod prstima, možda ne toliko izraženo kao kod npr. Redken Cleansing Cream ili John Masters šampona, ali je tu.
Kérastase Elixir Ultime Bain Huile Lavante

Učinkom sam, naravno, oduševljena! :-) Kosa je nakon sušenja i/ili feniranja nevjerojatno lagana i lepršava - kao iz salona, a statički elektricitet je uklonjen. Ono što me najviše iznenadilo je visoki, zrcalni sjaj kao iz reklama, bez pretjerivanja. Na dodir je glatka i podatna i jedino što još mogu dodati je da ukoliko već niste isprobali ovaj proizvod, a imate želju probati neku od Kérastase kupki, nemojte se misliti. ;-) Ja sam se, iskreno, mrvicu bojala da će mi zamastiti kosu, zbog svih ulja koje sadrži, ali to se nije dogodilo.
Cijena je uobičajeno viša i iznosi 171 kn za 250 ml proizvoda.
Jeste li isprobale Kérastase Elixir Ultime liniju? Koji vam je omiljeni proizvod iz nje? Koji šampon trenutno koristite?

19 komentara :

  1. Elixir je zaista nešto posebno ... potpuna njega za kosu.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ništa od Kerastase još nisam imala priliku isprobati, ali svakako želim jer samo do sad naletila samo na pohvale. Trenutno koristim Intense repair od L'oreal Professionnel i oduševljena sam.

    OdgovoriIzbriši
  3. Wow ovo mi definitivno treBa. :D ti me uvijek navedeš da šopingiram, zlico! :P
    I daj mi reci, otkud ova četka? :D detaljiii :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, baš pravi ukras u kupaonici, a ja padam na takve. Predobro mi zvuči. Nadam se da ću je uskoro probati. Odlična recenzija. Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
  5. Nemaš pojma koliko mi je Kerastase dugo na WL i uvijek kupim neke druge. E, pa sad idem kupiti ovaj šampon.

    OdgovoriIzbriši
  6. ovo zvuci predobro, a ja jos nisam probala nista od kerastase. da li mislis da bi ovo bilo ok za osjetljivo vlasiste koje se brzo zamasti? i odakle si narucila tj di si kupila :)? ja jako zelim probati onaj ljubicasti elixir iako sve naginje ka tome da cu ga naruciti na slipo mada mislim da on i nije bas za moj tip kose...? ali me strasno privlaci :D. ako ovi komentar ne ostane, upucat cu se :D (ja ne mogu komentirat kao guest bez da utipkam mail :/)

    OdgovoriIzbriši
  7. Da, da treba ti. :-D Ja sam tebi već rekla da ću napraviti jednu wish listu samo za proizvode sa tvog bloga.
    Četku sam kupila u Keune dućanu, super je kada se feniram na ravno pa za završno zaglađivanje.

    OdgovoriIzbriši
  8. Hvala ti, nadam se da će ubrzo krasiti i tvoju kupaonu :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Mislim da nećeš faliti sa ovim šamponom, jedva čekam pročitati tvoje dojmove. :-)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja imam poprilično osjetljivo vlasište koje se brzo masti i nije mi izazvao nikakve iritacije. Naprotiv, imam dojam da jako dobro očisti tjeme. Uzela sam ga u frizerskom salonu, ali možeš ga naručiti i preko npr.Feelunique, Lookfantasttic itd. :-)

    Rose Millenaire (ljubičasto) ulje je namjenjeno tankoj i osjetljivoj kosi, ne znam kakva je tvoja? Nisam isprobala nijedno tako da ti tu nisam od pomoći, jedino Moroccanoil i Macadamiu.


    Vidjela sam na mailu da si mi ostavila komentar vezano uz L'Occitane ulje, ali mi ga nije prikazalo ni na bloggeru, ni na blogu pa nisam znala kako ti odgovoriti :-( Pa evo sada ukratko - ja sam njime oduševljena. Nije jako gusto, ali njeguje odlično, iako bi sad za zimu možda bilo bolje ono od badema jer nije suho, ovisno kakva ti je koža. Što se tiče njege, oduševljena sam jer koža ostaje mekana i svilenkasta na dodir do idućeg tuširanja, više ni ne tražim. Miris nije jak, ali se osjeti itekako. Ako ga stavim npr.navečer, ujutro ga još lagano osjećam. :-)

    OdgovoriIzbriši
  11. hvala na odgovoru :). ja sam si na kraju uzela ovo karite ulje i malo mi smeta miris iako mi je u pocetku bia super ali sam bila prehlađena pa mi se nije ucinia toliko 'jak'. posli on slabi na kozi ali nekako mi je previse 'eterican', ne znam kako bih objasnila. ugl presudila mi je tekstura jer je kao hladno. akaciju svakako zelim, a ne bi bilo lose na prolice imati i parfem :D. ali kerastase...ante omnia (?) XD.
    inace mi je tvoj blog super, sviđaju mi se slike, dosta proizvoda koje volis su moji omiljeni ili na wl, recenzije su odlicne, izgleda kao da kupujes s ciljem...mora da si djevica u horoskopu :D

    OdgovoriIzbriši
  12. Nisam probala, ali jedno vrijeme sam ih imala na WL (i šampon i masku) pa se na kraju odlučila ipak za ulje iz ove linije :) Drago mi je da si zadovoljna učinkom :D

    OdgovoriIzbriši
  13. Znam da imaš ulje, i ja bi jedno, ono klasično.

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam samo ljubičasto ulje iz ove kolekcije i jako sam zadovoljna. Momentalno rotiram Aussie šampon i JMO. Kerastase me nije osim spomenutim ujem oduševio, možda nisam naišla na pravi proizvod :/

    OdgovoriIzbriši
  15. Uh, John Masters proizvodi su vrh!
    U principu sa Kerastase proizvodima je šema da im treba neko vrijeme da počnu djelovati, nema možda onog instant efekta, ali zato je nakon dužeg vremena itekako vidljiva razlika u kvaliteti i stanju kose.

    OdgovoriIzbriši
  16. Zvuči odlično, a ja još nisam ništa njihovo probala :/ Trenutno koristim Macadamia ulje i super mi je :)

    OdgovoriIzbriši
  17. Macadamia mi je bila mrvicu preteška, u smislu da bi mi se kosa dosta brzo zamastila. Nekako mi najviše odgovara Moroccanoil <3

    OdgovoriIzbriši
  18. Svaki put kad vidim njihovu ambalažu poželim nešto kupiti! :) A budući da trenutno koristim sve i svašta, i da ne želim povečavati zalihu, strpit ću se! :)

    OdgovoriIzbriši
  19. Ukoliko imaš dvojbe, preporuke za Ciment Thermique - neizostavan ako feniraš kosu ili često koristiš peglu, figaro itd :-)

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena