petak, 15. veljače 2013.

Shu Uemura Cleansing Oil

Shu Uemura Oils
Od ulja za tuširanje i njegu tijela, obnavljanje i sjaj kose pa sve do ulja za čišćenje lica? Posljednjih godina ulja su doživjela veliku popularnost. No, ona upoće nisu velika novost. Japanski vizažist Shu Uemura još je davne 1967. godine izbacio svoju prvu verziju ulja za skidanje make up-a. 

Pakirano je u bočicu sa pumpicom koja omogućuje pravilno doziranje. Može se kupiti u veličini od 150 ml ili 450 ml. Ja imam običaj uzimati ovo manje koje mi, uz svakodnevno korištenje, traje i do 6 mjeseci. Miris je lagan, prirodan. Sva ulja su dermatološki i oftalmološki testirana te nisu komedogena.
Shu Uemura Oils Skin Type
Postoji 6 formula namijenjenih različitim tipovima kože:
1.cleansing beauty oil a/o - anti-aging
2.fresh cleansing oil - za masnu kožu
3.enriched high performance balancing cleansing oil - za suhu kožu
4.brightening cleansing oil advanced formula - za posvjetljivanje
5.classic high performance balancing cleansing oil - svi tipovi kože
6.cleansing beauty oil a/i - osjetljiva koža

Osobno sam isprobala zeleno (anti-aging) i žuto Classic high performance balancing cleansing oil kojemu sam ostala vjerna. Oba su me oduševila, no žuto mi ipak nešto više odgovara jer je gušće i bogatije teksture.
Shu Uemura Cleansing Oil
Zašto je ovo ulje toliko popularno? Prvenstveno jer u par jednostavnih poteza uklanja kompletan make up bez narušavanja prirodne kožne barijere. Što bi značilo da ulje ne začepljuje pore, nije komedogeno i ne isušuje kožu.
Ono što se svi pitaju je mogu li osobe sa masnom kožom također koristiti ulje? Odgovor je potvrdan. Imam mješovitu kožu sklonu prištićima i od kada koristim ovo ulje (sigurno već preko dvije i pol godine) koža izgleda puno bolje. Tajna je u tome što, za razliku od raznih mlijeka i gelova, ulje na sebe bolje veže nečistoće. Rezultat je čista i zdrava koža. Vjerujte, ja sam se preporodila od kada ga koristim.
Ono što me oduševljava je s kojom lakoćom skida make up s očiju bez da ih imalo iritira (moje su dosta osjetljive zbog leća) ili peče.

Kako koristiti ulje? 
-Pritisnete na pumpicu količinu koja vam je potreba (za meni su to dva pritiska). Vrlo je važno da su ruke suhe i čiste!
-Zatim ga nanesete na također suho lice te kružnim pokretima lagano masirate. Odmah će te primijetiti kako sa make up otapa.
-Nakon toga navlažite ruke te nastavite na isti način masirati. Ulje će se pretvoriti u mliječnu emulziju koju potom isperete. 
Shu Uemura Oil - How To
I to je to! Vrlo jednostavno, zar ne?

Na žalost, Shu Uemura proizvodi nisu dostupni kod nas pa tako ni ovo ulje. Ja ga kupujem preko eBay-a za okvirno 180 kn, ovisno o trenutnoj tečajnoj listi.

6 komentara :

  1. Preferiram balzame za ciscenje lica iako su i ova Shu Uemura ulja solidna. Ipak, mislim da se za povoljniju cijenu moze pronaci jednako efektan, ako ne i efektniji proizvod za ciscenje. Lijepo sto ti odgovara u svakom slucaju.

    OdgovoriIzbriši
  2. Vjerujem da ima i jeftinijih, ali ovome sam vjerna godinama pa kada nađem nešto što u potpunosti zadovljava moje kriterije, držim se toga :-D
    Koje balzame koristiš?

    OdgovoriIzbriši
  3. Mozda sam se pogresno izrazila, sinoc sam kasno tipkala. Mislila sam na to da se moze naci povoljniji balzam od Shu Uemura ulja za ciscenje. Mislim da su jeftinija ulja losijeg kvaliteta tako da svakako koristis najbolje ulje, barem po mom skromnom misljenju. Od balzama mi je najbolji Clinique Take the day off cleansing balm. Imam i Lush Ultrabland a jako zelim isprobati Emma Harding Natural Lift Moringa cleansing balm. Iako se govorka da je dosta hyped up, te da je jako parfimiran i da je Clinique-ov mnogo bolji za manje novca - mene znatizelja gura da ga isprobam :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Uh, sad me zanima taj Clinique balzam, vidim da ima dobru ocjenu na MUA.

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlican je, imala sam manje pakovanje nekada davno (dobila na poklon) i bio mi je fantazija a sada ga zelim u full-size pakovanju. Mislim da nema bolje stvari od njega a nije ni bezobrazno skup. Cim nabavim full-size pakovanje, javljam da li su impresije i dalje svjeze i pozitivne kao prije :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Super, javi obavezno :-)

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena