ponedjeljak, 22. travnja 2013.

Trenutna njega lica

Kada je kozmetika u pitanju, njega lica mi je najvažnija. Trudim se ne eksperimentirati previše sa kremicama, maskama, pilinzima itd. Kada nađem proizvod koji mi odgovara, dugo ga se držim. Pa krenimo redom.
Njega lica
SVAKODNEVNO
L'Occitane Angelica Gel Cleanser je umivalica koju koristim svakodnevno zadnjih godinu i pol. Nježna je prema koži lica i temeljito uklanja nečistoće kao i ostatke make up-a, a da pri tome ne isušuje. Ambalaža na pumpicu je uvijek plus kod mene, higijenska je i omogućuje precizno doziranje.
Shu Uemura Classic High Performance Balancing Cleansing Oil (koje dugo ime, haha) je moj definitvni favorit za uklanjanje make up-a, ne bih ga mijenjala ni za što. Koristila sam razne odstranjivače make up-a, ali nijedan mu nije ni do koljena. Potrebno ga je umasirati u suhu kožu, a zatim dodati malo vode da se stvori mliječna emulzija te isprati. Koža je čista i mekana, a savršeno uklanja i sve sa očiju bez iritiranja. Znam da mnoge osobe masne i mješovite kože lica zaziru od ulja, ali s ovim proizvodom nema straha. Naprotiv, od kada ga koristim koža mi je u puno boljem stanju.
Clarins HydraQuench Cooling Cream-Gel je krema divnog mirisa, a još boljeg učinka. Koristim je za jutarnju i večernju njegu. Obožavam Clarins proizvode, po meni vrijede svake lipe. Mislim da je ova krema najpogodnija za osobe mješovite kože lica. Nije masna, brzo se upija, lijepo nahrani dehidriranu kožu te ostavlja mat efekt. Minus je što ne sadrži SPF. Za ljeto će biti odlična kao noćna njega.
La Roche-Posay Effaclar Duo reklamiraju kao korektivnu njegu protiv nepravilnosti koja odčepljuje pore. U zadnje vrijeme mi je koža skroz podivljala zbog hormona. Koristim je navečer posljednjih 15-ak dana i wow!!! Rezutati su bili vidljivi već prvi tjedan korištenja. Koža je zaglađena i ujednačena, a tona sitnih prištića koji su se javili po čelu i bradi pomalo nestaju.

POVREMENO
Avène Cleanance K gel-cream je sada već pri kraju. Odlučila sam je zamijeniti sa LRP kremom jer imam osjećaj da mi se koža naviknula na nju. Koristila sam je povremeno od svoje 19.godine, dakle već 6 godina i bila sam zadovoljna, ali sam poželjela isprobati nešto novo.
Caudalie Beauty Elixir koristim za fiksiranje make up-a i osvježenje lica. Obožavam njegov biljni miris te kako u trenu kožu učini blistavom, a i pore su sužene. Samo pripazite da vam ne završi u očima jer peče. :-D Ljeti je obavezan u mom neseseru.
L'Occitane Shea Ultra Rich Face Scrub koristim cijelu zimu i ok mi je, ali nisam u potpunosti zadovoljna. Nježan je prema koži, a s obzirom na kremastu teksturu, ne isušuje. Napravi on neloš posao, međutim, nedostaje onaj osjećaj mekoće lica kojem težim. Također, ni u izgledu kože nisam primjetila neke značajne pomake. Nije agresivan, mislim da bi odgovarao osobama sa osjetljivom suhom kožom. Ne planiram ga ponovno kupovati.
Caudalie Vinoperfect Enzymatic Peel Mask nanesem kada želim da mi lice zablista, npr. prije izlaska. Prvih nekoliko minuta može se osjetiti lagano peckanje, ali brzo prođe. Ujednačava ten, kožu čini glatkom i nekako svjetlijom.

I to je sve što koristim. Naravno, kako se promjenom godišnjih doba mijenjaju i potrebe moje kože, tako uskoro krećem sa korištenjem drugih proizvoda koji mi ljeti više odgovaraju. Ali, o tome, nekom drugom prilikom. :-)

13 komentara :

  1. Super ti je njega lica :)
    Imam Caudalie beauty elixir i stvarno je odličan! Jednom sam slučajno imala oči otvorene, mislim da sam se umivala jedno 10 minuta dok niej prestalo peči, što nije ni čudno jer ima alkohola u sastavu :)
    Trenutno testiram Avene Cleanance K gel kremu i stvarno mi je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :-)
      Ajme, poznato mi je to sa Beauty Elixirom, grozno peče. Upravo ga zbog alkohola ne želim često koristiti. Cleanance K je izvrsna, samo vodi računa o tome da po danu koristiš kremu sa visokim SPF-om.

      Izbriši
    2. Hvala ti na savjetu :) Cleanance K gel kremu stavljam preko noći i nakon sat vremena na nju nanesem hidratantnu kremu (točnije: GG Simply the best serum). Iako imam dehidriranu kožu lica, uopće me nije isušila i stvarno vidim da djeluje. Preko dana ju ne koristim, kao podglogu stavljam L'Erbolariovu spf 15 kremu pa tekući puder. Da li ti Cleanance K gel kremu koristiš i preko dana?

      Izbriši
    3. Uh, mislim da ti je SPF 15 prenizak, preporučila bih ti min. SPF 30, čak i viši. Cleanance K sadrži AHA i BHA kiseline, stoga je zaštita od sunca obavezna i nakon korištenja te kreme, a pogotovo za vrijeme korištenja. Ja sam je prvi put počela koristiti prije nekih 6 godina kada mi je lice bilo u kaosu i još mi je tada dermatolog rekao da je koristim samo po noći, a po danu ne.
      Tada sam je koristila svaku noć, a kada su problemi nestali samo povremeno - tipa 2-3 puta tjedno.

      Izbriši
    4. Ja sam ju tek krenula testirati, koristim ju tek tjedan dana i stvarno se odlična pokazala. Također ju koristim samo navečer. Nanesem je nakon čišćenja lica i ostavim da djeluje jedan sat, a potom nanesem hidratantnu kremu preko nje.
      Koristim Avene hydrance legere spf 20 i L'Erbolario spf 15, ovisi kako koju dohvatim u ruke, a kako sad počinje toplije vrijeme, za nekih dva tjedna uobičajeno počinjem koristiti spf 30 :)

      Izbriši
    5. Još se dvoumim između Cleanance K gel kreme i LRP Effaclar duo. Nemam problema s aknama, tu i tamo mi izbaci koji prištić, imam mitesere na nosu, ali me najviše muče zatvoreni komedoni na području čeljusti koji u zadnje vrijeme sve više bujaju iako baš vodim računa da mi preparativa nama neke velike štetne sastojke i baš pazim da je nekomedogena... Nikad kraja tome :/ Vidim da si sa LRP oduševljena :)

      Izbriši
    6. Eee, točno takva je i moja koža (ako izuzmem ove probleme koji su mi se javili zadnjih mjesec dana) - miteseri po nosu i sitni sitni prištići po bradi i čeljusti. Ti na bradi se baš i ne vide, ali pod rukom se itekako osjeti kako je koža neravna. Hm, ne znam što bih ti rekla. Meni Avene nikada nije pomogao sa miteserima, u smislu da su nestali. Ali mi je održavala kožu čistom i ujednačenom te je sprječavala začepljivanje pora (zbog pilinga koji radi). Fantastična je bila i piling maska iz Cleanance liniije, ali je kod nas ne uvoze više. :-( Mislim da se mitesera može jedino mehaničkim putem riješiti + korištenje preparata sa salicilnom kiselinom te redoviti piling (i tko zna što još). Ali, na kraju se uvijek vrate. :-(
      LRP kremica me spasila jer mi je koža burno reagirala na prestanak pijenja oralnih kontraceptiva. Čitaj, tona pubertetskih sitnih prištića po čelu, bradi i duž jagodične kosti s gratis pokojom bolnom aknom. Horor. Ova je sve probleme sanirala u kratkom roku, rezultati su svakim danom sve bolji i bolji.

      U biti su mi obe kreme odlične - svaka na svoj način.
      Ali, ako nađeš koji čudotvorni preparat koji će sanirati te male iritantne komedone - javi. ;-)

      Izbriši
  2. Caudalie je meni trenutno broj jedan. Što se peelinga tiče, ja ću danas napisati post o caudalie peelingu pa baci oko. :) Stvarno je prefin. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću, baš sam u potrazi za dobrim pilingom, a vjerujem Caudalie kao brandu.

      Izbriši
  3. Odličan je blog :)
    Baš s nestrpljenjem čekam svaki post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :-)
      Voljela bih da stignem češće objavljivati, ali me uvijek stisnu obveze na faksu.

      Izbriši
  4. Fine proizvode koristiš :Đ ja sam vjerna Avene proizvodima tako da većinom lice njegujem njihovim kremicama i pilingom + Lush maskama :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Hvala. :-)
    Godinama sam koristila samo Avene, puno su mi pomogli.

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena