petak, 24. svibnja 2013.

Lancaster Velvet Touch Cream SPF 30

Mislim da je kvalitetna krema sa SPF zaštitom jedan od onih proizvoda koji se obavezno moraju naći u svačijem neseseru. Godinama sam vjerna Lancaster proizvodima za zaštitu od sunca, za lice i tijelo. Ipak su oni stručnjaci po tom pitanju od 1971. godine. Tko još nije čuo za njihov famozni Tan maximizer? :-)
Lancaster Velvet Touch Cream SPF 30
Lancaster Velvet Touch Cream SPF 30 je moj favorit zadnjih 8-9 godina. Znala sam eksperimentirati i sa drugim brandovima, ali kod mene nisu pokazali zadovoljavajuće rezultate. Krema je pakirana u prepoznatljivu Lancaster narančasta ambalažu. Tubica je mekana i lako je iz nje istisnuti i posljednju kap. To mi je drago jer na taj način mogu maksimalno iskoristiti proizvod. Dolazi u količini od 50 ml, a meni je to dovoljnu za jednu sezonu.
Miris je onako ljetni, klasični Lancasterov. Ne znam kako bih ga opisala, ali mene podsjeća na jednu staru Sun Mix kremu u crnoj tubi kojom me mama mazala kad sam bila mala. U svakom slučaju, čim ga osjetim, podsjeti me na ljeto i bezbrižnost.
Tekstura kreme je malo masnija, ali nije teška (zaboravila sam je slikati). Potrebno joj je malo duže da se upije, tako da za osobe mješovite kože (kao što je moja) možda i nije najprikladnija za gradske vrućine. Ali na plaži, nema bolje. Koristila ju je i moja mama, koja ima suhu, zrelu kožu lica i njoj se npr. upije dosta brzo. Unatoč tome, krema je u neku ruku opet lagana - lako se razmazuje, ne začepljuje pore i ne izaziva prištiće. Ja je obožavam koristiti jer je i izrazito hidratantna. Ne biste vjerovali kako meko, meko lice bude na kraju dana. Doslovno baršunasto. Vjerojatno su je zato i nazvali Velvet Touch Cream. :-D
Lancaster Velvet Touch Cream SPF 30
Što se tiče onog najbitnijeg, a to je zaštita od sunca, e tu joj nema ravne. Spadam u tip 3 - tamnije puti i lako hvatam boju. No, kako je sunce posljednjih godina sve jače, ukoliko ne stavim SPF kremu, lako izgorim. S ovom kremom mi se nikada, ali nikada nije desilo da sam pocrvenila. Nastojim izbjegavati sunce koliko god je moguće (šeširić i suncobran su obavezni na plaži, izbjegavam jako jutarnje i popodnevno sunce), ali isto ne stojim cijeli dan u zatvorenom. Koristim je i na momku, koji je svijetle puti - plava kosa i oči (tip 2) i rezultati su jednako izvrsni. Koža tamni sporo, ujednačeno i nema neželjenih flekica.
Kremu je potrebno nanijeti pola sata prije izlaganja suncu u dostatnoj količini kako bismo bili sigurni u djelotvornost SPF-a.
Iako je cijena kreme viša i iznosi 250 kn (Muller), mogu vam je mirne duše preporučiti. U Lancaster linji se mogu pronaći proizvodi za svačiji ukus - kreme, losioni, ulja, čak imaju i liniju za muškarce.;-) A od ove godine novosti su Sun Kids te Tan Preparer linije.

Jeste li isprobale Lancaster Sun proizvode? Koji zaštitni faktor koristite?

8 komentara :

  1. Sluša, gledam i čitam samo o Lancaster proizvodima. Nisam nikada uložila u neki tako skup proizvod. Ja sam izrazito svijetle puti i provedem minimalno tri tjedna na moru, ali ja prije 17 h ne izlazim. Nisam još izgorila niti jednom, a ne mažem se kremama sa tako visokim faktorom. Ali izbjegavam to štetno sunce. Super mi zvuči.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam u Dalmaciji i trudim se ljeti paziti da ne izlazim na jako sunce. Ali, opet, moram nekako doć do plaže, dućana, a tada sam isto izložena suncu. Isto do prije koju godinu nisam nikada izgorila, a sada je sunce sve jače pa sada više pazim. :-)

      Izbriši
  2. kremica super zvuči, a ti me baš mamiš s ovim Lancaster kremama, mada ih nisam nikada prije koristila. Ja sam prije uzimala Avene iz narančaste linije, prošle godine sam imala Shiseido,a ove sam si uzela Misshu. U pravilu uzimam spf 30 jer mi je to dovoljno :)
    Znaš li možda koju zaštitu sadrži ova kremica (mineralnu ili kemijsku)? Baš em zanima da lije avobenzon ili octinoxate (od kemijske zaštite ako ju sadrži) da znam da li mi se podudara s puderima koje imam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najbolji je Lancaster.:-D Ja sam oduševljena njihovim Sun kremicama i za lice i za tijelo.
      Evo baš gledam na ambalaži i ne vidim ni avobenzon ni octinoxate. Imaju li možda neko drugo ime pa ću ti provjeriti?

      Izbriši
  3. Zvuči stvarno super iako mi je trenutno cijena malo paprena :D ovih danaa idem po eucerinov fluid i avene emulziju <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, visoka je cijena. :-(
      Ali s obzirom da mi traje cijelo ljeto i odlično štiti, isplati se. Meni je nekako uvijek draže uložiti u dobru preparativu, a za dekorativu ću onda lako.:-)

      Izbriši
  4. Imam osječaj da već godinama nisam ništa njihovo kupila za ljeto :/ a imaju zaista sjajne proizvode, hvala ti za podsjetnik ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu. :-)
      Lancaster proizvodi su uistinu vrhunski, obožavam njihove teksture, miris i naravno djelotvornost.

      Izbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena