četvrtak, 31. listopada 2013.

Shoping u listopadu

Zadnji je dan listopada i vrijeme je za članak o mjesečnom shoppingu. :-D Zapravo je pola ovih proizvoda kupljeno još sredinom rujna pa ste recenzije za neke već mogle pročitati.


Krećem sa Roger & Gallet Shiso Gentle Shower Cream, kremastim gelom za tuširanje koji je bio poklon od bake. Moram reći da me Roger & Gallet opet oduševio! Prije nekoliko godina sam također od bake dobila neke njihove kreme za tuširanje i mislim da su jedni od najboljih na tržištu. Izuzetno su kremasti, sadrže shea butter i nakon njih vam nije potrebna nikakva krema/losion. A Shiso je idealan za jutarnje tuširanje zbog svog revitalizirajućeg mirisa.

Avène Triacnéal sam kupila zbog puno pozitivnih recenzija po netu i sada, nakon mjesec dana korištenja, vidim pomake. I to dobre. Ovo proljeće i ljeto sam koristila dva La Roche Posay proizvoda za lice koji su napravili takav nered na mojoj koži da još uvijek saniram posljedice. :-( Avène proizvode koristim od srednje škole i nadam se da ću se uz pomoć Triacnéala riješiti problema na licu.


A L'ebolario All'Olio di Argan pjena za tuširanje i krema za tijelo su neodoljivi. Pogotovo krema - što je više koristim, to mi je bolja. I mirišu za pojesti, mljac.


Yves Rocher JDM gelove sam hvalila ovdje, a o Macadamia Natural Oil Deep Repair Masque sam pisala ovdje. Obožavam ovu masku, kosa miriše danima nakon pranja. Na mojoj je kosi jednako učinkovita kao i Moroccanoil intenzivna maska, u pricipu je razlika samo u mirisu. I cijeni.


Iz Caudalie Vinosource linije sam kupila S.O.S. serum te Sorbet kremu. Koristim ih svaki dan, a uskoro će te moći pročitati zašto su me toliko oduševili.


Na ljeto je Lancôme najavio suradnju sa Lanvinovim dizajnerom Alber Elbazom, a kolekcija je uključivala palete sjenila, mono sjenila te legendarne maskare u LE ruhu. Ja sam se uspjela dokopati Hypnôse Drama maskare, koju i inače obožavam <3.


A svake godine u ovo doba L'Occitane nas iznenadi novom limitiranom Shea linijom. Ove godine mirisi su Nježna ruža, Stravstveni jasmin te Profinjena ljubičica. Ja sam se odlučila za ljubičicu, tj. Subtle Violet Body Cream i omiljenu kremu za ruke u limitiranom pakiranju. Krema za tijelo je bogate i hranjive teksture, a koža je divna nakon mazanja. Ali ima jednu malu manu, a to je da se miris koji me u početku asocira na neprežaljeni Rochasov Tocadilly parfem, ubrzo promijeni u jedan skroz drugačiji. :-( Šteta, jer da nije toga, imala bi čistu peticu od mene.


Što ste vi kupovale ovaj mjesec?

Read More

ponedjeljak, 21. listopada 2013.

Chanel Illusion d'Ombre - Illusoire

U jesen 2011. Chanel je izbacio najzanimljiviju kolekciju, po meni. Najzanimljiviju jer je uključivala fantastična nova sjenila - Illusion d'Ombre i čim sam ugledala promo slike znala sam da će barem jedno biti moje. Jedva sam čekala da kolekcija stigne u naše parfumerije te sam izabrala nijansu Illusoire, a dragi me počastio i Graphite lakom za nokte <3. Ne znam zašto već nisam recenzirala to sjenilo, ali evo, red je došao i na njega.

Chanel Illusion d'Ombre - Illusoire

Chanel Illusion d'Ombre sjenila u stalnom asortimanu dolaze u 6 predivnih nijansiFantasme, Ebloui, Illusoire, Epatant, Mirifique te Emerveillé. Povremeno u sezonskim kolekcijama Chanel izbaci i neke limitirane nijanse. Sjenila su pakirana u malu staklenu teglicu sa crnim poklopcem na kojem se nalazi Chanel logo. Uz nju dobijete i mini kistić koji nije nešto upotrebljiv, ali nije ni loš za npr. povlačenje linije uz rub donjeg kapka.

Chanel Illusion d'Ombre - Illusoire

Illusoire je neodređena ljubičasto siva nijansa sa pregršt sitnog svjetlucajućeg shimmera. Obožavam ovakve boje, mislim da pristaju svima. Shimmer samo dodatno naglašava njegovu ljepotu. Znam da neke žene izbjegavaju nositi svjetlucave proizvode po danu, ali mene nekako nije briga. Jer upravo na sunčevoj svjetlosti dolazi do izražaja prava ljepota ovoga sjenila. Tekstura je neobična - nije skroz kremasta, već je više kao mousse, dakle pjenasto kremasta. Postojanost je zapanjujuća - makne se s  kapka tek nakon što ga uklonim Shu Uemura uljem. Nema izbljedjele boje, nakupljanja u naboru kapka...Obožavam ovo sjenilo!

Chanel Illusion d'Ombre - Illusoire

Chanel Illusion d'Ombre - Illusoire

Fantastično je za brzinski make up jer sa lako nanosi prstima, a efekt je izvanredan! Sviđa mi se što se lako "nadograđuje" pa tako možete postići suptilniji look ili pak nanijeti još koji sloj za intenzivnu boju na kapcima.
Naravno, kao i uvijek, planiram kupiti još koju nijansu. :-P

Chanel Illusion d'Ombre - Illusoire

Cijena Illusion d'Ombre sjenila iznosi oko 235 kn za 4 grama koja bi trebala trajati cijelu vječnost.

Kako vam se sviđa Illusoire? Volite li kremasta sjenila?
Read More

Illamasqua Gleam Highlighting Cream - Aurora

Illamasqua Gleam Highlighting Cream u nijansi Aurora je sigurno jedan od njihovih najtraženijih proizvoda. Osobno je želim još iz doba kada je bila pakirana u tubici (i nemoguća za nabaviti) pa kada sam vidjela da Muller ima 20 % popusta, morala sam je kupiti. Bilo je ono - sad ili nikad. :-D I znate što, nisam se prevarila.

Illamasqua Aurora

Aurora dolazi pakirana u klasičnu crnu Illamasqua ambalažu sa prozirnim poklopcem, istu kao i kod rumenila. Nije loša ideja sa prozirnim poklopcem jer odmah vidite o kojoj je nijansi riječ. Malo me nervira što se potrebno nešto više pomučiti oko otvaranja, baš je čvrsto zatvorena. Ali vam se zato neće otvoriti sama od sebe ako je nosite u neseseru. Količina iznosi 6,5 grama, a proizvod vrijedi 24 mjeseca od otvaranja.

Illamasqua Aurora

Illamasqua Aurora

Boja Aurore je shimmer boja šampanjca, tako je opisuju na stranici. Sadrži sitni, sitni shimmer koji nije nimalo napadan. Zbog toga obožavam ovaj proizvod - nećete se sjajiti kao disco kugla sa njim, niti izgledati kao da ste glavu uronili u kanticu ulja. Najčešće je koristim na vrhu jagodica (prema sljepoočnici) i ponekad ispod luka obrve. Aurora koži daje divan, zdravi sjaj i bez zezanja, ako je već do sada niste nabavile - napravite to odmah! Ovo je highlighter koji definitivno pristaje svakom tonu kože. Lako se blenda i možete ga nanijeti i prstima i četkicom, izbor je na vama. Ja više preferiram drugu tehniku zbog higijene.

Illamasqua Aurora

Postojanost je odlična. Testirala sam je u vremenu od nekih 6 sati i nije nestala sa lica (imam mješovitu kožu).

Cijena je 180 kn i može se kupiti u Illamasqua dućanu, preko web shopa ili u Mullera (Split, Rijeka i Zagreb).

Posjedujete li Auroru? Koji je vaš omiljeni highlighter?
Read More

četvrtak, 17. listopada 2013.

Njega lica - jesen/zima 2013.

Dolaskom hladnijih dana potrebna mi je intenzivnija hidratacija kože, kako tijela, tako i lica. Laganije teksture krema više ne zadovoljavaju moje potrebe, a kako se želim riještiti i nekih gadova po licu, koristim i proizvode za eliminaciju istih. A to su..


Avène Clean-Ac Cleansing Cream koristim svakodnevno, ujutro i navečer. Tražila sam nešto nježno što ću koristiti nakon uklanjanja šminke, kao i za jutarnje umivanje. Zadovoljna sam ovom umivalicom, nježna je prema koži i ne isušuje. Recimo, sviđa mi se što se ne pjeni, više je kao nekakva krema za umivanje. Podsjeća me malo na njihov Gentle Gel Cleanser. Možda nije učinkovit kao L'Occitane Angelica Gel Cleanser, ali sam željela nešto blaže, malo za promjenu.
Avène Triacnéal korstim svaku večer posljednjih 3 tjedna, ali s obzirom da je minimalno vrijeme primjene ove kreme 3 mjeseca, ne mogu govoriti o konačnom rezultatu.
Avène Cleanance K je proizvod koji sam kupila najviše puta u životu. Ni sama ne znam koliko je tubica ove kreme prošlo kroz moj toaletni ormarić. Koristim je već nekih 6 godina i više i nisam joj uspjela naći zamjenu što se tiče pročišćavanja pora. Sada je na malom odmoru dok koristim Triacnéal.


Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet Cream kupujem po drugi ili treći put i mislim da je ovo moja HG krema za (uz Korres Yoghurt). Lagane, brzoupijajuće teksture, a opet intenzivne hidratacije.
Caudalie Vinosource S.O.S. Serum je super nadopuna Sorbet kremici i već vidim kako će mi biti odlična kombinacija kada krenu buretine.
Caudalie Beauty Elixir ne koristim na dnevnoj bazi, već prema potrebi. Primjerice, kada želim da mi pore djeluju uže ili za fiksiranje make up-a. Iako sam mislila kupiti veliko pakiranje ovo malo mi se pokazalo praktičnije, tako da sam opet njega uzela.
Caudalie Deep Cleansing Exfoliator je odličan piling! Baš ono što sam tražila jer nije ni pregrub, a ni prenježan. Koristim ga 1-2 puta tjedno, a koža je nakon njega mekana i vidljivo ujednačenija.


Shu Uemura Cleansing Oil sam toliko puta hvalila da sam već sama sebi dosadila. Samo ću reći - da moram izabrati 3 kozmetička proizvoda koja ću uvijek koristiti, ovo bi se ulje našlo među njima.


Clarins Hydra Quench gel-kreme mi je ostalo još mrvicu od ljeta i definitivno mi više ne odgovara. Koliko god mi je bila dobra na ljeto, toliko mi sada fali onaj osjećaj nahranjenosti kože kada je stavim. Potrošit ću to malo što mi je ostalo i pa-pa do dogodine.
Clarins Intant Eye Make Up Remover iz nekog razloga ne koristim onoliko često koliko sam mislila da hoću. :-/ Na stranu to što se radi o nježnom i učinkovitom odstranjivaču, nekako se nismo našli, jer preferiram Shu ulje.


Koliko se vaša njega kože razlikuje od ljetne? Koji su vam najdraži proizvodi za jesen/zimu?
Read More

petak, 11. listopada 2013.

YSL Rouge Volupte - Forbidden Burgundy No.12

Kako nam se polako približava hladnije razdoblje, sve više naginjem prema tamnim nijansama lakova, sjenila i ruževa. Jedan od mojih omiljenih je YSL Rouge Volupte u nijansi Forbidden Burgundy No.12.

YSL Forbidden Burgundy

YSL Rouge Volupte ruževi su pakirani u zlatnu čvrstu metalnu ambalažu sa malim ogledalcem na vrhu poklopca. Nije da sam se ikada poslužila njime jer je premali, ali simpatično izgleda. Sviđa mi se što je na ambalaži svake nijanse prikazana boja pa ako imate više istih ruževa, znate koji uzimate bez otvaranja. Količina iznosi 4 grama, pristojno za ruž. Miris je slatkast i nježan, po mangu, ali je bez okusa.

YSL Forbidden Burgundy

Forbidden Burgundy je divna vamp bordo nijansa, poprilično tamna. U biti, tamnije izgleda u ambalaži, nego na usnama. Ruž je izuzetno pigmentiran i kremast. Upravo zbog toga bih vam preporučila korištenje olovke da ne bi došlo do razljevanja boje preko ruba usana. Ja ga najčešće nanosim kistićem jer se kod ovako tamnih boja vidi i najsitnija greškica. Već sam spomenula koliko je kremast, a moram reći i hidratantan. Ne podnosim ruževe koji mi nakon par sati nošenja isuše usne do neprepoznatljivosti. Finish koji ostavlja je kremasti, sa mrvicu sjaja. Ništa pretjerano sjajno, ali nije ni mat. 
Postojanost je zadovoljavajuća, nekih 4 sata bez popravljanja. Moram reći da na meni inače svi ruževi/sjajila dugo traju pa tako ni ovaj nije izuzetak.

Cijena mu je velika mana, nekih 270-280 kn, što ga svrstava među najskuplje ruževe na našem tržištu.

Na swatchu dolje možete vidjeti usporedbu Forbidden Burgundy i MAC Rebel ruža. Poprilično su slični, zar ne? Razlika je, osim po teksturi i finishu, u tome što Rebel ostavlja stain (hrvatska riječ?) na usnama nakon skidanja, dok kod YSL ruža to nije slučaj.
P.S. Napravila sam i swatch na usnama, ali ja nimalo nisam zadovoljna kako je to ispalo. :-/

YSL Forbidden Burgundy

Kako vam se sviđaju ovako tamne nijanse na usnama? Posjedujete li koji YSL Rouge Volupte ruž?
Read More

utorak, 8. listopada 2013.

Maybelline Baby Lips - Peach Kiss

Eto, dočekali smo i to - Maybelline Baby Lips balzami su napokon stigli i kod nas. Ugrabila sam jedan komad da vidim oko čega se digla cijela strka po blogovima. Mislim da je kod nas dostupno svih 6 verzija:

Maybelline Baby Lips

Hydrate - bezbojni sa mirisom limuna i SPF 20
Mint fresh - bezbojni sa mirisom mentola i SPF 20
Intense care - bezbojni sa mirisom trešnja-badem i SPF 20

Pink Punch - ružićasti s mirisom marakuje
Cherry Me - tamniji ružićasti s mirisom trešnje
Peach Kiss - nudasti sa mirisom breskve

Kao što vidite, podijeljeni su u 2 skupine - prozirni sa SPF zaštitom te oni u bojama bez nje. Odmah moram reći da me pakiranje oduševilo. Kombinacije ljubičaste i roze boje te font na poklopcu me vraćaju na početak 90-ih ili kraj 80-ih. U biti je to ono što me i privuklo da kupim sebi jedan. Izrada je onako, cheap. :-D Nije čvrsto i mislim da bi lako moglo puknuiti. Meni se nije dogodilo, ali nisam sigurna da bi izdržalo pad na pod. Količina iznosi 4 grama.

Maybelline Baby Lips

Peach Kiss je nijansa boje kože sa sitnim shimmerom u sebi. Ne ostavlja puno pigmenta, već samo laganu nudastu boju sa malo sjaja. Shimmer nije vidljiv, pa ne izgleda sedefasto. Moram reći da mi se baš sviđa efekt ove nijanse, super za dnevni look, ako ne nosite neki ruž ili sjajilo. Miris nije jak, ali se osjeti lagano prvih nekoliko minuta. Miriše po breskavama, ali ne umjetno.
Balzam je onako srednje teksture, nije tvrd ni premekan da se topi. Sviđa mi se što ne ostavlja voskasti film na usnama, toga sam se mrvicu bojala. 
U Maybelline-u obećavaju čak 8 h hidratacije te obnovljene usne u 1 tjedan. Nije baš tako. Meni koja imam izrazito suhe usne nije dovoljan kao samostalna njega, jednostavno nije dovoljno hranjiv. Više je onako za neke dnevne potrebe ne pretjerano suhih usana. Potrebno ga je češće obnavljati, nisam sada pratila svako koliko, ali često. Primjetila sam i da ako su mi usne u malo lošijem stanju, lagano ih i isuši. :-(

Maybelline Baby Lips

Sve u svemu, mislim da su Maybelline Baby Lips simpatični balzamići koje je fora imati (ako ništa drugo, onda zbog retro pakiranja), ali ako tražite dubinsku njegu, zaobiđite ih, barem ovaj. Planiram isprobati i ostale verzije čisto da ih mogu usporediti.
Za sad sam ih jedino vidjela u Mullera, gdje sam i kupila Peach Kiss, a za druga mjesta ne znam. Cijena im je 19,90 kn.

Jeste li isprobale Maybelline Baby Lips balzame? Privlače li vas više ovi u bojama ili bezbojni?

Read More

subota, 5. listopada 2013.

L'Erbolario Argan proizvodi za njegu tijela

Ulje argana raste samo na jednom mjestu na svijetu: u jugozapadnom Maroku, zemlji oker boje i začina. Ulje argana u svom najčišćem obliku obogaćeno je vitaminom E čime je još više ojačano njegovo djelovanje protiv starenja. Bogato je tokofenolima, polifenolima i masnim omega 6 kieselinama i iz dana u dan koži lica, vrata i dekoltea vraća tonus i elastičnost.

L'Erbolario Argan

L'Erbolario all'Olio di Argan kolekcija za njegu tijela se sastoji od nekih 10-ak proizvoda, a ja sam za prvu ruku izabrala pjenu za kupanje i kremu za tijelo. Inače obožavam L'Erbolariove mirisne linije - 3 Rosa, Te Bianco, Tiare te omiljenu Papavero Soave. Oni koji me poznaju, znaju koliko sam opsjednuta proizodima za njegu tijela, a L'Erbolario mi je jedan od omiljenih brandova. A njegova Argan linija se pokazala idealnom za njegu kože sad kada je zahladilo.

L'Erbolario Argan

L'Erbolario Argan pjena za kupanje dolazi pakirana u čvrstu neprozirnu plastčnu ambalažu bež boje. Princip otvaranja je jednostavan, samo prstom pritisnete poklopac i on se otvori. Moram reći da mi je ovo najdraži i najjednostavniji način otvaranja gelova, pogotovo s mokrim rukama. Količina je standardna i iznosi 250 ml.
Miris ove pjene je mmm, po kremi od lješnjaka, ali se ne zadržava dugo na koži. Unatoč tome, pravi se gušt tuširati njome po ovom hladnom vremeneu, imam dojam da me taj miris grije. Prednost je što nimalo ne isušuje kožu i nije mi potrebna mazalica nakon nje. Iako joj je cijena visoka (za proizvod za tuširanje) i iznosi 95 kn, kupit ću je opet povremeno jer sam jako zadovoljna njom.

L'Erbolario Argan

Krema za tijelo je upravo onakva kakvu volim. Pakirana je u posudicu od 200 ml unutar koje se nalazi plastična zaštita. Miris je nešto intenzivniji nego kod pjene, ali ga karakterizira jednaki topli i kremasti miris lješnjaka. I za razliku od pjene, dugo se zadržava na koži.

L'Erbolario Argan

Tekstura je kremasta, ni premasna ni vodenasta. Lako se razmazuje i lako upija ostavljajući kožu mekanom, nahranjenom te lagano namirisanom. Iako se brzo upije, dosta je hidratantna i na kraju dana koža je mekana jednako kao i na početku kada sam je stavila.  Doslovno, kao da sam tek nanijela kremu. Veliki plus! Oduševila me i kupujem je opet u budućnosti.
Cijena je 185 kn, ali sam je ja kupila u DM-a sa bonom od -25% pa me izašla jeftinije.

L'Erbolario Argan

P.S. Uz svaki kupljeni L'Erbolario proizvod dobijete mali tester u kartonskoj ambalaži. ;-)

Volite li L'Erbolario proizvode? Koji su vam najdraži? Imate li koji za preporučiti?
Read More

Omiljeni Yves Rocher Jardins Du Monde gelovi

Yves Rocher Jardins Du Monde gelovi su mi jedni od najdražih uopće i obavezno imam barem 2 u rezervi. Volim ih jer su kremasti, ne isušuju kožu i divno, ali divno mirišu. U biti, dvije su verzije - kremasti gelovi i obični. Kremasti, koje ću sada recenzirati, su idealni za hladnija razdoblja upravo zbog te svoje teksture. Nije potreban losion za tijelo nakon tuširanja njima, osim ako nemate jako isušenu kožu. U nastavku pročitajte koji su moji favoriti. :-)

Jardins Du Monde

Californian Almond je bio moj prvi JDM gel i zbog toga zauzima posebno mjesto kod mene. Ne miriše nimalo sintetički ili kao ljepilo, što zna biti slučaj kod nekih proizvoda s bademom. Pomalo gorkast, ali istovremeno i slatkast, odlično ukomponiran miris.

Indian Cotton Flower je nježni, čisti miris cvijeta pamuka. Baš je nježan i zbog toga mi ga je najdraže koristiti prije spavanja.

Brazilian Coffee Beans, kao Merci čokoladica s kavom. :-D Možda zvuči čudno, kava u gelu za tuširanje, ali vjerujte da se vrlo lako navući na ovaj miris.

Guatemalan Macadamia Nut je posljednji i najnoviji u JDM liniji i miriše....za pojesti! Ozbiljno, kao neki kolačići ili slajo sa vanilijom i ne znam...još nečim. :-D Valjda makadamijom. Miriše toliko fantastično da mi dođe da uzmem 100 komada.

I još jedan mi je bio drag, a nestao je sa polica Yves Rocher trgovina - African Cocoa Bean. U zadnje vrijeme ga ne mogu pronaći, pretpostavljam da ga je zamijenio ovaj s makadamijom. :-(

Svi Jardins Du Monde gelovi dolaze pakirani u istu ambalažu različitih boja od 200 ml. Nekada mi ju bude malo teže za otvoriti, ovaj poklopac je poprilično čvrst i zna nervirati. Ali im opraštam zbog velikog izbora mirisa, pristupačne cijene od 15 kn te zbog toga što ne isušuju.

Volite li Yves Rocher Jardins Du Monde gelove? Koji vam je najdraži?
Read More

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena