četvrtak, 28. veljače 2013.

Mini L'Occitane i Macadamia kupovina

L'Occitane & Macadamia
Svjetlucavi gel za tuširanje Proljetna trešnja - novitet u L'Occitane asortimanu. Kao i prethodnih godina, izbacili su limitiranu kolekciju sa mirisom trešnjinih cvijetova. Iako mi se miris parfema nije naročito svidio, gel me zainteresirao. Priznajem, bilo je to više zbog izgleda, nego mirisa. Sadrži sitne svjetlucave čestice koje se presijavaju u lila i plavim nijansama. Cijena - 38,50 kn.

Piling gel za tuširanje Čarobni listovi - sadrži nježne piling čestice lješnjakovog oraha, a miriše fantastično, po citronovcu i vaniliji sa lješnjacima. Idealan prilikom jutarnjeg tuširanja za razbuđivanje! Cijena - 38,50 kn.

Krema za ruke Cvijet manga - po meni, L'occitane ima najbolje kreme za njegu ruku. Opsjednuta sam njima i uvijek ih imam nekoliko različitih. Ova ima slatkasto voćni miris manga koji se dosta intenzivno osjeti. Njega je odlična za hladno zimsko razdoblje. Nešto je gušća od klasične Shea kreme, ali mi to odgovara. Ruke ostavlja glatkim i nahranjenim. Cijena - 57,70 kn.

Na slici se nalazi još jedan proizvod, Macadamia Oil Deep Repair Masque. Dugo sam je htjela i napokon sam našla ljekarnu u Splitu koja drži Macadamia proizvode. Detaljna recenzija kada je isprobam. :-)

Read More

utorak, 26. veljače 2013.

Proljetna wish lista

Nakon jučerašnje kavice na rivi i uživancije na suncu, zaključila sam da je proljeće već stiglo. :-D A sa svakim novim godišnjim dobom moja kozmetička lista želja se mijenja. Iako je ovo samo wish lista, nadam se da ću si neke proizvode priuštiti. Pa krenimo redom.

1. Kiehl's Midnight Recovery Concentrate - serum koji se na mojoj listi nalazi valjda već stoljećima. Obećava hidratiziranu kožu mlađeg izgleda, a koristi se po noći. Namjeravam nabaviti testere prije kupnje da vidim hoće li mi odgovarati.
Kiehl's Midnight Recovery
2. Clarins BB Skin Perfecting Cream SPF 25 - imam osjećaj da sam jedina osoba na svijetu koja prati kozmetičke novitete, a nije isprobala BB kreme. Jučer sam testirala novu Dior Nude BB Cream  koja me oduševila teksturom, ali ne i izborom nijansi. Naime, nijedna mi ne odgovara. :-( Stoga nade polažem u ovu jer su me Clarinsovi proizvodi za lice oduševili.
Clarins BB Cream
3. NARS Radiant Creamy Concealer - NARS je ove sezone izabacio fenomenalne proizvode na tržište. Na mojoj listi se nalazi novi korektor, a može se izabrati između čak 12 nijansi. Osim njega zanima me me i Light Reflecting Setting Powder te neki proizvodi iz proljetne kolekcije.
NARS Radiant Creamy Concealer
4. Kérastase Initialiste - prvi Kérastase serum namijenjen vlasištu. Navodno kosu čini jačom, sjajnom te otpornom na pucanje. Nadam se da ću ga kupiti jer sam jako slaba na Kérastase proizvode. :-D
Kerastase Initialiste
5. Yankee Candle Spring 2013 - Black Coconut, Turquoise Sky, Waikiki Melon... Tropski mirisi koji zvuče neodoljivo. Jedva čekam kada će ove svijeće biti dostupne u našim dućanima, želim ih sve.
Yankee Candle Spring Collection 2013
6. Clarins Extra-Firming Body Lotion & Cream - dolaskom proljeća ljeto nam se opasno približava, a svi želimo pokazati lijepu i sjajnu kožu. Clarins je brand kojem vjerujem, a ovi proizvodi imaju odlične recenzije po netu. Sadrže biljne ektrakte koji djeluju na učvršćivanje kože.
Clarins Extra Firming Body
7. Tom Ford Sahara Noir - Black Orchid je moj No.1 parfem i onaj kojemu se uvijek vraćam. Tom Ford parfemi su kompleksni, intenzivni, moćni. Sahara Noir sadrži sastojke kao što su bergamot, crni papar, duhan, cvijet grejpa, koža itd. Sve što volim u mirisu koji nosim.
Tom Ford Sahara Noir
8. Prada Candy L'Eau - prvi Candy već posjedujem, a za proljeće želim ovu laganiju verziju.
Prada Candy L'Eau
9. Jeffrey Campbell Lita cipele sa zakovicama i ova zanimljiva Accessorize torba su sve što želim od nekozmetičkih stvari.
Jeffrey Campbell & Accessorize

Read More

četvrtak, 21. veljače 2013.

L'Occitane Almond Supple Skin Oil i Milk Concentrate

L'Occitane Almond

Almond Supple Skin Oil

Ulje za podatnu kožu je pakirano u staklenu bočicu sa pumpicom od 100 ml. Isprva mi se učinilo kao da je količina mala, ali isto tako potrebno je malo proizvoda za namazati cijelo tijelo pa nema straha da ćete ga brzo potrošiti. 
Sadrži bademovo ulje koje je bogato omega-6 masnim kiselinama i ulje sjetvenog podlanka bogato omega-3 masnim kiselinama, koja pomažu pri obnavljanju hidrolipidne barijere. Miriše očaravajuće i taj se miris dugo zadrži na koži. Formula za učvršćivanje sadrži silicij kojim se bori protiv gubitka čvrstoće kože potičući sintezu tkiva. 

Pravi je užitak koristiti ga nakon tuširanja uljem iz iste linije te pilingiranja Bademovim piling maslacem. Ulje se nanosi odmah po tuširanju na vlažnu kožu kako bi se što bolje upilo. Potrebno ga je umasirati kružnim pokretima od donjeg dijela tijela prema gornjem. Tekstura je predivna. Mrvicu gusta, ali se u dodiru sa kožom lagano razmazuje. Jednostavno klizi po koži i čini je mekšom. Dodatni bonus je što nije masno, brzo se upija i na koži ostavlja svilenkasti sjaj, .

Cijena je nešto viša i iznosi 273,60 kn , ali vjerujte da se isplati.
L'Occitane Almond

Almond Milk Concentrate

Koncentrirano mlijeko za tijelo je bilo prvi L'Occitane proizvod koji sam kupila prije nešto više od 3 godine i od tada ga uvijek moram imati.
Bogato je bademovim uljem i mlijekom koji hrane i omekšavaju kožu. Također sadrži silicij i bademove proteine koji kožu čine čvršćom.

Ambalaža je staklena i pravi je ukras u toaletnom ormariću. Mlijeko volim koristiti svakodnevno, a ulje samo povremeno, kada želim intenzivniji tretman za kožu. Miris je bademast i nježan, pravi proljetni. Zadržava se dosta dugo, iako manje nego miris ulja. Lagane je i nemasne teksture, što ga čini idealnim za njegu i u toplijim mjesecima. Brzo se upija, a kožu ostavlja svilenkasto mekanom na dodir i lagano mirisnom. Nakon dužeg korištenja izgled i elasticitet kože su vidljivo poboljšani.

Cijena za 200 ml proizvoda iznosi 315,50 kn.

Oduševljena sam L'Occitane Badem linijom, smatram je njihovom najboljom do sada. Svi proizvodi  dubinski njeguju kožu te je čine ljepšom i podatnijom.


Read More

utorak, 19. veljače 2013.

Yankee Candle Soft Blanket

Soft Blanket je bila prva Yankee Candle svijeća koju sam kupila još prošlo ljeto i ona zbog koje sam se navukla na mirisne svijeće. Moram priznati da mi je tada bilo uistinu teško odlučiti koju da si kupim. Ogroman izbor mirisa, boja, veličina...sve sam ih poželjela! :-)
Yankee Candle Soft Blanket
No, kada sam ugledala ovu, morala sam je imati. Jednostavno me osvojila mirisom, kao i preslatkom ambalažom na malog medu. Nisam sigurna kako da ga opišem, a da vam dočaram koliko je ugodan. Zamislite nježni slatki miris vanilije pomiješane sa citrusom i ambrom. Kada se miris proširi prostorijom, doslovno imate osjećaj kao da ste sa ogrnuli svježe opranom mekanom dekicom. Mislim da nema osobe kojoj se ovaj miris neće dopasti. Tako je čist, nježan i topao. Pravi užitak za ljubitelje mirisnih svijeća. Obavezno ga isprobajte kada se nađete u Yankee Candle dućanu.

Cijena ove srednje staklenke je 155 kn.

Read More

petak, 15. veljače 2013.

Shu Uemura Cleansing Oil

Shu Uemura Oils
Od ulja za tuširanje i njegu tijela, obnavljanje i sjaj kose pa sve do ulja za čišćenje lica? Posljednjih godina ulja su doživjela veliku popularnost. No, ona upoće nisu velika novost. Japanski vizažist Shu Uemura još je davne 1967. godine izbacio svoju prvu verziju ulja za skidanje make up-a. 

Pakirano je u bočicu sa pumpicom koja omogućuje pravilno doziranje. Može se kupiti u veličini od 150 ml ili 450 ml. Ja imam običaj uzimati ovo manje koje mi, uz svakodnevno korištenje, traje i do 6 mjeseci. Miris je lagan, prirodan. Sva ulja su dermatološki i oftalmološki testirana te nisu komedogena.
Shu Uemura Oils Skin Type
Postoji 6 formula namijenjenih različitim tipovima kože:
1.cleansing beauty oil a/o - anti-aging
2.fresh cleansing oil - za masnu kožu
3.enriched high performance balancing cleansing oil - za suhu kožu
4.brightening cleansing oil advanced formula - za posvjetljivanje
5.classic high performance balancing cleansing oil - svi tipovi kože
6.cleansing beauty oil a/i - osjetljiva koža

Osobno sam isprobala zeleno (anti-aging) i žuto Classic high performance balancing cleansing oil kojemu sam ostala vjerna. Oba su me oduševila, no žuto mi ipak nešto više odgovara jer je gušće i bogatije teksture.
Shu Uemura Cleansing Oil
Zašto je ovo ulje toliko popularno? Prvenstveno jer u par jednostavnih poteza uklanja kompletan make up bez narušavanja prirodne kožne barijere. Što bi značilo da ulje ne začepljuje pore, nije komedogeno i ne isušuje kožu.
Ono što se svi pitaju je mogu li osobe sa masnom kožom također koristiti ulje? Odgovor je potvrdan. Imam mješovitu kožu sklonu prištićima i od kada koristim ovo ulje (sigurno već preko dvije i pol godine) koža izgleda puno bolje. Tajna je u tome što, za razliku od raznih mlijeka i gelova, ulje na sebe bolje veže nečistoće. Rezultat je čista i zdrava koža. Vjerujte, ja sam se preporodila od kada ga koristim.
Ono što me oduševljava je s kojom lakoćom skida make up s očiju bez da ih imalo iritira (moje su dosta osjetljive zbog leća) ili peče.

Kako koristiti ulje? 
-Pritisnete na pumpicu količinu koja vam je potreba (za meni su to dva pritiska). Vrlo je važno da su ruke suhe i čiste!
-Zatim ga nanesete na također suho lice te kružnim pokretima lagano masirate. Odmah će te primijetiti kako sa make up otapa.
-Nakon toga navlažite ruke te nastavite na isti način masirati. Ulje će se pretvoriti u mliječnu emulziju koju potom isperete. 
Shu Uemura Oil - How To
I to je to! Vrlo jednostavno, zar ne?

Na žalost, Shu Uemura proizvodi nisu dostupni kod nas pa tako ni ovo ulje. Ja ga kupujem preko eBay-a za okvirno 180 kn, ovisno o trenutnoj tečajnoj listi.

Read More

četvrtak, 14. veljače 2013.

Caudalie Vinoperfect Enzymatic Peel Mask


Caudalie Vinoperfect Enzymatic Peel Mask
Viniferine titriran na 200 ppm protiv tamnih mrlja i za sjaj tena, enzimi papaje i glikolna kiselina kao kompleks za blagu eksfolijaciju i provitamin B5 i candeia koji umiruju i obnavljaju kožu. Miris galbanuma, kima i mente. 


Volim isprobavati razne maske za lice - za čišćenje, hidrataciju pa sve do onih koje obećavaju blistavost. Caudalie me je s ovom maskom još jednom pozitivno iznenadio! 

Maska je pakirana u tubici od 50 ml. Na prvu me iznenadila njezina tekstura. Očekivala sam da će imati nekakva piling zrnca, no ona je skroz kremasta. Masku nanosim u tankom sloju na cijelo lice, izbjegavajući područje oko očiju. Preporuča ju se držati oko 10-ak minuta, no ja je držim i duže, oko 20 minuta. Primijetila sam da je tada njezin učinak vidljiviji, barem na mojoj koži. Ono što se može dogoditi je da osjetite lagano peckanje, koje je meni čak i ugodno. To je znak da maska djeluje. 



Nakon ispiranja koža izgleda uistinu blistavo! Lice izgleda odmornije, vidi se da je koža ujednačena i glatka. 

Kada korisiti masku? Ja bih preporučila svaki put kada vam lice izgleda umorno, neujednačeno ili jednostavno kada želite zablistati prije važnog večernjeg izlaska. Cijena maske je 208,00 kn i može se kupiti u svim ljekarnama koje drže Caudalie.
Read More

srijeda, 6. veljače 2013.

L'Occitane medena njega

L'Occitane medena njega
Shea Honey Foaming GelRazmazite svoja osjetila nježnom njegujućom formulom koja sadrži omekšavajući karite maslac i ublažavajuće ekstrakte meda. Izvorna tekstura se u dodiru s vodom pretvara u raskošnu kremastu pjenu koja nježno čisti kožu i pruža joj profinjen miris slasnog meda.

Prošli mjesec L'Occitane je izbacio novu limitiranu kolekciju - Karite i Med. Sastoji se od Karite maslaca s medom, Raskošne kreme za tijelo, Karite kreme za ruke s medom te Pjenušavog gela za tuširanje. S obzirom da imam stvarno dosta proizvoda za njegu tijela, odlučila sam se za gel.
Sigurna sam da je ovo do sada najslađe L'Occitane pakiranje - na maloga medu i pčelice koje lete oko njega. Ne znam tko mu ne bi odolio. :-)
Shea Honey Foaming Gel
Gel bojom podsjeća na pravi med! Sadrži 250 ml proizvoda. Miris je u bočici intenzivan i mislila sam se hoću li ga kupiti. Međutim, za vrijeme tuširanja postaje nježniji, pravi medeni užitak. Oduševilo me što se dugo zadržava na koži. Sviđa mi se i što ne isušuje kožu, već naprotiv - nakon tuširanja, ona je meka i podatna. Preporuke svima koji vole L'Occitane. I padaju na preslatko pakiranje. :-D
Cijena gela za tuširanje iznosi 115, 40 kn.

Gentle Cream Honey - Raskošna hidratantna njegujuća formula obogaćena omekšavajućim i umirujućim ekstraktom meda iz Provanse primjerena je za njegu lica, tijela i ruku svih članova obitelji. Lagana kremasta tekstura brzo prodire u kožu pružajući joj trenutnu hidrataciju i čineći je svilenkasto mekom. Hipoalergena, dermatološki testirana formula, primjerena je za sve tipove kože, čak i osjetljivu.

Kremica dolazi u dvije verzije - Med i Mlijeko i dio je Bonne Mère linije. U Provansi često se može čuti »Oh Bonne Mère!«, uzvik koji izražava iznenađenje, olakšanje, radost i trenutke neizmjerne sreće i što je najvažnije – ljubaznost i velikodušnost. 
 Bonne Mère
Ovo je univerzalna krema, namjenjena koži cijeloga tijela, ruku pa čak i lica. Dolazi u tubi od 75 ml koja je stvarno praktična i stane u svaki neseser. Najdraže mi ju je koristiti za ruke. Jako je lagana i koža je brzo upija, ali je i hranjiva. Ipak, ne bih je preporučila za jako suhu kožu. Kožu čini mekšom, glatkom i lagano mirisnom. Miris je nježan, ugodan i pomalo puderast.
Cijena kremice je također 115, 40 kn.

Read More

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena