četvrtak, 17. listopada 2013.

Njega lica - jesen/zima 2013.

Dolaskom hladnijih dana potrebna mi je intenzivnija hidratacija kože, kako tijela, tako i lica. Laganije teksture krema više ne zadovoljavaju moje potrebe, a kako se želim riještiti i nekih gadova po licu, koristim i proizvode za eliminaciju istih. A to su..


Avène Clean-Ac Cleansing Cream koristim svakodnevno, ujutro i navečer. Tražila sam nešto nježno što ću koristiti nakon uklanjanja šminke, kao i za jutarnje umivanje. Zadovoljna sam ovom umivalicom, nježna je prema koži i ne isušuje. Recimo, sviđa mi se što se ne pjeni, više je kao nekakva krema za umivanje. Podsjeća me malo na njihov Gentle Gel Cleanser. Možda nije učinkovit kao L'Occitane Angelica Gel Cleanser, ali sam željela nešto blaže, malo za promjenu.
Avène Triacnéal korstim svaku večer posljednjih 3 tjedna, ali s obzirom da je minimalno vrijeme primjene ove kreme 3 mjeseca, ne mogu govoriti o konačnom rezultatu.
Avène Cleanance K je proizvod koji sam kupila najviše puta u životu. Ni sama ne znam koliko je tubica ove kreme prošlo kroz moj toaletni ormarić. Koristim je već nekih 6 godina i više i nisam joj uspjela naći zamjenu što se tiče pročišćavanja pora. Sada je na malom odmoru dok koristim Triacnéal.


Caudalie Vinosource Moisturizing Sorbet Cream kupujem po drugi ili treći put i mislim da je ovo moja HG krema za (uz Korres Yoghurt). Lagane, brzoupijajuće teksture, a opet intenzivne hidratacije.
Caudalie Vinosource S.O.S. Serum je super nadopuna Sorbet kremici i već vidim kako će mi biti odlična kombinacija kada krenu buretine.
Caudalie Beauty Elixir ne koristim na dnevnoj bazi, već prema potrebi. Primjerice, kada želim da mi pore djeluju uže ili za fiksiranje make up-a. Iako sam mislila kupiti veliko pakiranje ovo malo mi se pokazalo praktičnije, tako da sam opet njega uzela.
Caudalie Deep Cleansing Exfoliator je odličan piling! Baš ono što sam tražila jer nije ni pregrub, a ni prenježan. Koristim ga 1-2 puta tjedno, a koža je nakon njega mekana i vidljivo ujednačenija.


Shu Uemura Cleansing Oil sam toliko puta hvalila da sam već sama sebi dosadila. Samo ću reći - da moram izabrati 3 kozmetička proizvoda koja ću uvijek koristiti, ovo bi se ulje našlo među njima.


Clarins Hydra Quench gel-kreme mi je ostalo još mrvicu od ljeta i definitivno mi više ne odgovara. Koliko god mi je bila dobra na ljeto, toliko mi sada fali onaj osjećaj nahranjenosti kože kada je stavim. Potrošit ću to malo što mi je ostalo i pa-pa do dogodine.
Clarins Intant Eye Make Up Remover iz nekog razloga ne koristim onoliko često koliko sam mislila da hoću. :-/ Na stranu to što se radi o nježnom i učinkovitom odstranjivaču, nekako se nismo našli, jer preferiram Shu ulje.


Koliko se vaša njega kože razlikuje od ljetne? Koji su vam najdraži proizvodi za jesen/zimu?

7 komentara :

  1. Drastično se mijenja postava preparative koju koristim u jesenskom i zimskom periodu, budem uskoro i post o tome pisala. Sviđa mi se sve što koristim a dijelimo Caudalie SOS serum i Avene K gel kremicu ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Uh, Avene K je nezamjenjiva, a i Caudalie serum je fantastičan. :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. Dva najbolja branda za njegu lica. :-D

    OdgovoriIzbriši
  4. Dosta od ovih stvari sam imala i isprobala i bila jako zadovoljna tako da nam je rutina približno ista. Volimo iste proizvode. Sve jedan bolji od drugoga.

    OdgovoriIzbriši
  5. Već sam primjetila da nam se sviđa dosta istih proizvoda. :-D

    OdgovoriIzbriši
  6. Lijepa kolekcija :D

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena