četvrtak, 24. travnja 2014.

Alpha-H Micro Cleanse with 12% Glycolic Acid

U zadnje vrijeme svi hvale Alpha-H proizvode, a nakon što sam i sama isprobala dva jasno mi je i zašto. Na početku, nešto o samom brandu.

Alpha-H Micro Cleanse with 12% Glycolic Acid

Alpha-H proizvodi su nastali u Queenslandu u Australiji prije više od 20 godina, počevši kao mali obiteljski posao, a ubrzo se šire u inozemstvo gdje postaju poznato ime među beauty terapeutima te stručnjacima za njegu kože.
Njihovi proizvodi kombiniraju aktivne, prirodne sastojke s najnovijim znanstvenim inovacijama kako bi se stvorili linije čiji su ciljevi rješavanje svih vrsta kožnih problema, od problematičnih puti do starenja kože.
Alpha-H je proveo 20 godina istražujući bitne elemente potrebne za optimalno zdravlje kože. Njihovi anti age proizvodi su osvojili brojne nagrade, s posebnim naglaskom na kultni Liquid Gold serum.

Alpha-H Micro Cleanse with 12% Glycolic Acid

A ja vam danas donosim recenziju Micro Cleanse 12% Glycolic Acid pilinga. Pakiranje je jednostavno, bijela mekana tuba sa širim otvorom kroz koji proizvod lako izlazi. Moram reći da mi se jako sviđa čisto bijela jednostavnost ambalaže jer proizvodu daje onaj salonski skincare štih. Količina iznosi 100 ml, a kako je potrebno stvarno malo proizvoda, mislim da će mi dugo trajati.
Piling ima izraženiji miris mentola, koji mi se osobno sviđa jer je osvježavajući.
Tekstura je srednje gusta sa dosta sitnih granulica koje nisu preoštre, a ni prenježne. Baš taman, kako volim :-)
Iako na poleđini tubice navode kako se piling nanosi na vlažnu kožu ja ga ipak preferiram na suhoj nakon umivanja gelom. Razlog - na vlažnoj koži se malo razvodni, a piling zrnca rade blaži piling od onoga koji preferiram.


S obzirom da ovaj piling sadrži 12% alpha-hydroxy kiseline (poznatiju kao AHA), prilikom korištenja se može osjetiti blago peckanje. Osobno mi nije nimalo neugodno, već naprotiv, čak mi se i sviđa. Na taj način imam osjećaj da kiseline zaista obavljaju svoj posao. Nakon što ga umasiram u kožu, ostavim ga da djeluje još nekih 2-3 minute i isperem.

Rezultati nakon korištenja su, bez pretjerivanja, spektakularni! Nakon prvog korištenja lice je bilo izuzetno baršunasto i mekano na dodir. Piling je efikasno uklonio mrtve stanice i dubinski očistio pore, a lice je djelovalo blistavije. No onaj pravi učinak sam primjetila nakon dužeg korištenja - ten je značajno ujednačeniji nego prije, koža je glađa na dodir, a pore su čišće i uže. Uz to, kao da je i posvjetljen. Jedini takav efekt do sada sam uspjela dobiti sa Caudalie Vinoperfect Enzymatic Peel maskom, ali sa Micro Cleanse efekt je još izraženiji. Oduševljena sam ovim pilingom!

Bitno je naglasiti i da je uz korištenje proizvoda sa AHA kiselinama obavezno korištenje i kreme sa SPF faktorom, po meni minimalno 30, ali što više to bolje. Naime, nakon njih je koža osjetljiva te osjetljivija na sunce što može prouzročiti razno razne probleme. A to ne želimo. :-)

Alpha-H Micro Cleanse with 12% Glycolic Acid

Na žalost, Alpha-H proizvodi nisu dostupni kod nas, ali zato su tu on-line shopovi poput Lookfantastic, HqHair i Beauty Bay gdje možete pronaći kompletan Alpha-H asortiman. Cijena Micro Cleanse pilinga iznosi £ 24.50, a rok trajanja je 24 mjeseca nakon otvaranja.

Sastav: Water, glycolic acid, glyceryl stearate, caprylic/capric triglyceride, potassium hydroxide, polythene, ceteth-20, glycerin, cetyl alcohol, oryza sativa bran cera, cetearyl alcohol, macadamia ternifolia seed oil, phenoxyethanol, tocopheryl acetate, cucumis sativus extract, caprylyl glycol, dimethicone, mentha piperita oil.

Koje ste Alpha-H proizvode isprobale? Koji piling trenutno koristite?

9 komentara :

  1. Dopala mi se tvoja recenzija pa sam ga upravo narucila :D Samo da javim da je akcija 1+1, t.e 2 tubice po ceni od 25 eura na beautybay ako jos neko zeli :) Volim sto je ovaj i hemiski i mehanicki piling u jednom pa nadam se da cu biti zadovoljna

    OdgovoriIzbriši
  2. Drago mi je da ti se sviđa recenzija i nadam se da ćeš biti zadovoljna pilingom :-)
    I mene je oduševila ta kombinacija pilnga i kiselina, lice je tako divno nakon dužeg korištenja.

    OdgovoriIzbriši
  3. Već sam čitala o njemu i ŽELIM :D

    OdgovoriIzbriši
  4. alittlemakeupobsessed25. travnja 2014. u 00:08

    jako mi se sviđaju recenzije ovog proizvoda, a i Alpha H kao brand :)
    čekam trenutno jednu njihovu kremicu čiji sam tester probala i oduševila se :)

    OdgovoriIzbriši
  5. A ja ti želim da ga što prije nabaviš :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Baš me zanima o kojoj je kremici riječ. :-D Ja imam još neke Alpha-H proizvode na WL, ali mislim da će prvi biti Liquid Gold Radiance.

    OdgovoriIzbriši
  7. Divota od pilinga. :D Mislim da druge pilinge više neću niti isprobavati jer sam u ovome pronašla sve potrebno. :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Slažem se s tobom. :-)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super ideja za korištenje kao maska, baš ću testirati i taj način. Joj, ja sam se skroz navkla na Alpha-H :-D

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena