srijeda, 4. lipnja 2014.

L'Occitane Angelica Hydration Cream

Nakon poduže pauze vraćam se pisanju bloga, a za prvi članak sam odlučila upoznati vas sa L'Occitane Angelica hidratantnom kremom. Imala sam i više nego dovoljno vremena da je pošteno isprobam pa krenimo sa dojmovima.


Što kažu o ovoj kremi u L'Occitaneu:
Anđelika je zadivljujuća biljka. U samo nekoliko dana može narasti do dva metra visine zahvaljujući svojoj izuzetnoj sposobnosti crpljenja vode.

Patentirani anđelikin kompleks u hidratantnoj kremi sadrži:
Anđelikinu vodicu – poboljšava prirodnu hidrataciju kože, potičući sintezu akvaporina – »vodenih kanalića« koji osiguravaju bolju protočnost vode do stanične jezgre;
Anđelikino eterično ulje – poboljšava elastičnost i štiti kožu od djelovanja slobodnih radikala.


U kakvom je trenutačno stanju moja koža - tu i tamo se još pojavi koja upaljena akna, većinom u PMS-u, komedonu su se dosta smanjili, ostalo ih je još malo. Zbog korištenja proizvoda sa kiselinama, prijeko mi je potrebna hidratacija kako ju dodatnim isušivanjem ne bih dovela u gore stanje. Iako sam htjela ponoviti kupnju Korres Yoghurt kreme, saznala sam da su je povukli iz proizvodnje :-( Tako je izbor pao na L'Occitane Angelica Hydration Cream.


Krema je pakirana u posudici od mutnog zelenog stakla, količine 50 ml, a iznutra je dodatno zaštićena i prozirnom folijom. Osobno nisam fan takvih pakiranja, preferiram pumice ili tube, ali kako sam ovu kremu željela duže vremena, malo ću joj zažmiriti na to. Inače, ambalaža djeluje jako lijepo u toaletnom ormariću zbog te zelene boje, ako je kome bitno. :-)
Miris kreme je izuzetno intenzivan, po anđeliki i moram reći da se na meni dosta dugo osjeti, sigurno nekih pola sata. Ne znam kako bi osobe osjetljive na mirise podnijele to, ali osobno mi je miris lijep pa mi ne smeta. Teksturom sam zadovoljna - skoro pa svilenkasta, a u dodiru sa kožom se lako razmazuje.
Po nanošenju joj je potrebno malo više da se upije i to mi se čini kao najveći problem. Imam dojam da jedan dio kreme ostane "sjediti" na površini kože. A opet, ne mogu reći da ne nahrani kožu. Samo nije to ono što očekujem od hidratantne kreme. Možda je problem u mojoj koži jer su mi testeri izvrsno odgovarali, ali njih sam isprobala prije svih problema sa kožom. 


Hm, ne znam što bih rekla na kraju. Hidratacija sama po sebi i nije loša, ali mi smeta taj čudni osjećaj neupijanja do kraja. Ne vjerujem da ću je opet uzimati.

Cijena kreme iznosi 281 kn.

Sastav: Water, Coconut Alkanes, Glycerin, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Cetearyl Isononanoate, Cetearyl Alcohol, Coco Caprylate/Caprate, Glyceryl Stearate, Dimethicone, PEG-100 Stearate, Angelica Archangelica Root Extract, Angelica Archangelica Root Oil, Borago Officinalis Seed Oil, Amyris Balsamifera Bark Oil, Methylsilanol Mannuronate, Mentha Piperita Oil (Peppermint), Cetearyl Glucoside, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Cetyl Alcohol, Xylitylglucoside, Fragrance, Anhydroxylitol, Corn Starch Modified, Tocopherol, Xylitol, Ethylhexyl Glycerin, Hydrolyzed Viola Tricolor Extract, Glyceryl Polymethacrylate, Polysorbate 60, Sorbitan Isostearate, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Sodium Benzoate, Potassium Benzoate, Sorbic Acid, Limonene

Jeste li isprobale L'Occitane Angelica Hydration Cream? Imate li preporuku za neku dobru hidratantnu kremu, a da je lagana te nekomedogena?

9 komentara :

  1. Ja sam ju probala kod sestrične i jako mi se svidjela i zaista nije bilo tog osjećaja neupijanja kao kod tebe. U potrazi sam za ljetnom hidratantnom kremom pa i ja pozivam cure na sugestije:)

    OdgovoriIzbriši
  2. I meni je bila odlična u tester verziji, ne znam zašto se sada neće upije do kraja :-(

    OdgovoriIzbriši
  3. Moram ti priznati da imam slicne dojmove sa ovom kremom, ovo je njihova originalna, starija verzija Andjelika kreme koja se povlaci iz prodaje i nju su zamijenili sa Hydra Vite Cream i Hydra Vite Gel - ja imam gel i dajem ruku da bi bio sve sto ocekujes! Ne znam zasto ali po onome sto si napisala za ovu i sto ti je dobro a sto lose kod nje - apsolutno sam uvjerena da je Hydra Vite Gel za tebe. Molim te pitaj za tester pa bih rado cula tvoje dojmove :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vidjela sam tvoju recenziju za gel kremu i zvuči mi odlično. Inače imam samo pozitivna iskustva sa Anđelika linijom (gel za umivanje, tonik i maska), tako da ću je sigurno isprobati ako budu imali testere ;-)

    OdgovoriIzbriši
  5. Definitivno isprobaj tester ako budes u prilici :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Hmm, vjerovatno bi i meni smetao taj osjećaj nepotpunog upijanja kreme pa ću preskočiti kupnju. Mada moram reći da mi se jako sviđa pakiranje :D

    OdgovoriIzbriši
  7. alittlemakeupobsessed9. lipnja 2014. u 23:58

    nisam ni ja baš nešto bila oduševljena ovom kremom :/
    novi gel mi se svidio kad mi ga je teta prodavačica nanijela u trgovini, no moram priznati da još nisam isprobala testere koje sam dobila za doma

    OdgovoriIzbriši
  8. Hehe, pakiranje je stvarno lijepo :-D Meni je tako žao što mi ne paše. Mislim potrošit ću ja nju do kraja, ali sada tražim nešto laganije.

    OdgovoriIzbriši
  9. Eee, moram i ja što prije po testere tog gela, nadam se da će mi on odgovarati.

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena