petak, 7. prosinca 2012.

Kérastase Resistance

Kérastase je luksuzni brand proizvoda za kosu nastao 1964. godine u Francuskoj. Osim tretmana koje možete obaviti u salonima koji rade sa Kérastase proizvodima, nude i potpuni program za njegu kose kod kuće, ovisno o vašim potrebama.
Kérastase proizvode koristim oko 4 i pol godine i moram priznati da im nisam našla konkurenciju za moje potrebe njege kose. Osim Soleil linije koju koristim ljeti i nekih proizvoda iz Nutritive linije, moja  omiljena linija je Resistance (zelena). Linija dijeli proizvode za stupanj oštećenja 1-2 (manja oštećenja kose) i 3-4 (jako oštećena kosa).

Glavni sastojci Resistance linije kompleks Vita-Ciment i Vita-Topseal izgrađuju unutarnju strukturu kose, jačaju ju i učvršćuju te daju odličnu zaštitu od vanjskih agresivnih utjecaja. Zato se ova linija preporuča za tanku kosu bez volumena, kao i strukturno oštećenu kosu čija su oštećenja nastala uslijed kemijskog tretiranja kose i učestalog feniranja.

Kérastase Bain de Force - kupka za obnavljanje površine vlasi

Najprije da napišem malo o tome kakva je moja kosa. Imam dugu kosu, jako tanke vlasi zbog čeka je ona sklona petljanu, a samim time i lako puca, pogotovo prilikom raščešljavanja. Pri korijenu se brzo masti, a donji dio kose je isušen. Nije bojana, ali je često ravnam feniranjem. Peglu koristim rijetko. 
Kerastase Bain de Force 
Kérastase kupke za kosu dolaze u prepoznatljivoj zaobljenoj ambalaži. Miris je svjež, citrusan, a sam šampon je nježno zelene boje. Dolazi u količini od 250 ml.

Proizvod je jako koncentriran pa je za korištenje potrebna minimalna količina koju nanosim samo na vlasište, nikako na cijelu dužinu kose. S obzirom na koncentraciju nije potrebno dodavati još šampona u slučaju da se ne pjeni dovoljno, već  je bolje dodati još vode. Rezultati su izvrsni!!! Već za vrijeme ispiranja osjeti se kako je kosa punija na dodir. Nakon 2-3 pranja sam primjetila značajno poboljšanje u smislu očvršćivanja vlasi, manjeg pucanja, a sa daljnjom uporabom kosa je izgledala sve bolje, postala je sjajnija i lepršavija. Od tada je ovaj šampon moj must have i ne planiram ga mijenjati drugim jer napokon mogu imati dugu kosu koja ne puca i izgleda zdravo. Jedini nedostatak je cijena, koja kod nas (u salonima) iznosi okvirno 160 kn. Ja ga nabavljam preko stranica kao što su Feelunique i Lookfantastic gdje su cijene nešto povoljnije.

 

Kérastase Resistance Ciment Anti-Usure - obnavljajući tretman protiv lomljenja kose

Idealan u kombinaciji sa kupkom iz iste linije. Miriše joj slično, možda mrvicu nježnije i miris se dugo zadržava u kosi. Ono što me oduševljava kod njega je kako dobro obnavlja i njeguje kosu, bez da je imalo otežava (to mi je jako bitno jer se moja brzo masti). Kosa izgleda predivno, lepršavo, izrazito je glatka na dodir i sjajna te savršeno miriše. Količina iznosi 200 ml. Obožavam koristiti ova dva proizvoda u kombinaciji jer čine kosu čvrstom i njegovanom. Kod nas se može kupiti za oko 220 kn, a na internet stranicama koje sam prije navela znatno jeftinije.

Moram naglasiti da ovi proizvodi nisu namjenjeni hidratiziranju, već baš obnavljanju oštećene kose, tako da ju je potrebno s vremena na vrijeme nahraniti nekim drugim proizvodima. 

Jeste li ste probali neke Kérastase proizvode? Kako ste zadovoljni i koji su vam najdraži?
 

3 komentara :

  1. http://www.alfaparf.com/index.php?method=section&action=zoom&id=256

    Namjeravam si priuštiti ovaj proizvod, može li mi netko reći kakav je? :) Unaprijed hvala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, davno sam probala te Alfaparf kristale u prije, ali se sjećam da su mi se svidjeli, super su zagladili ispucane vrhove i znam još par cura koje su jako zadovoljne s njima. Evo vidim da ih imaš u Irisa za kupiti, cijena je 87,90 kn. http://www.iris.hr/semi-di-lino-diamante-alfaparf-kristali-2.aspx

      Izbriši
    2. Puno hvala na informaciji, pomogla mi je u odluci! :D Htjela bi još nadodati da imam u svom kozmetičkom ormariću Kerastase Resistance Ciment Thermique - mlijeko za rekonstrukciju kose koje se aktivira toplinom, i jako mi je pomoglo. Namjeravam probati i ostale proizvode iz linije.

      Izbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena