nedjelja, 6. siječnja 2013.

Moroccanoil ulje i maska

Moroccanoil je jedinstveni proizvod na tržištu koji kosi vraća svilenkasti sjaj, a sadrži ultra laganu, nemasnu formulu na bazi argan ulja pomoću koje obnavlja kemijski tretiranu kosu, kosu oštećenu uslijed bojanja, minivala te drugih nepovoljnih vanjskih utjecaja.
Nakon samo jednog Moroccanoil tretmana, kosa će biti znatno sjajnija, dok će se redovitom primjenom Moroccanoila, ublažiti lomljenje kose i ispucalost vrhova.
Sigurna sam da ste do sada svi već čuli za Moroccanoil proizvode za kosu. Prije koju godinu osvojili su kozmetički svijet svojim izvrsnim proizvodima u prepoznatljivoj smeđo tirkiznoj ambalaži. Od tada je i većina drugih brandova izbacila svoje verzije ulja za njegu kose na bazi arganovog ulja te su postali neizostavni u svakodnevnoj njezi. 
U ovom postu ću predstaviti moje omiljene Moroccanoil proizvode - ulje za njegu i hidratantnu masku.
Moroccanoil

Moroccanoil Treatment


Tretman na bazi arganovog ulja za regeneriranje, stiliziranje i oblikovanje, koji pomaže kod raščešljavanja i povećava sposobnost oblikovanja kose. Moroccanoil obnavlja elastičnost i sjaj te oživljava kosu, smanjuje vrijeme sušenja i stiliziranja, jača i regenerira kosu. Bogat je vitaminima, antioksidansima i proteinima, uklanja nestašne pramenove i štiti kosu od oštećenja uzrokovanih nepovoljnim vanjskim utjecajima.

Uz Kerastase proizvode ovo je moj HG. Koristim ga već dvije godine i smatram da doista djeluje kao što obećava u opisu. Kako imam kosu koja se brzo masti, u početku sam bila skeptična prema recenzijama po netu. Ulje na kosu? Ne masti, a njeguje? Ma nema šanse. Međutim, prevarila sam se. I to puno. :-D

Moroccanoil Treatment je pakiran u staklenu bočicu boje jantara kako bi se sačuvalo od utjecaja UV zraka koje uzrokuju oksidaciju preparat i smanjuju njegovu kvalitetu. Preferiram kupovati ulje od 25 ml  (cijena 125 kn) jer mi je praktičnije za nositi u kozmetičkom neseseru kada negdje putujem. Ovo ulje ima, bez konkurencije, najljepši miris koji sam pomirisala kod proizvoda za kosu - zavodljivi orijentalni koji se, nakon nanošenja, dugo zadrži u kosi.
Moroccanoil Treatment
Nanosm ga na ručnikom posušenu kosu, iako može ići i na suhu. Potrebna je zaista mala količina, čak i meni sa dugom kosom. Ja se nakon toga volim počešljati češljem sa širokim zupcima kako bi se ulje ravnomjerno raspodjelilo po cijeloj dužini. Iako je riječ o ulju, nema straha da će zamastiti ili otežati kosu jer se vrlo brzo upije, a također olakšava i raščešljavanje. Njegov prvi učinak se može vidjeti već tokom feniranja - naime, vidno skraćuje vrijeme sušenja kose, što je meni sa dugom kosom velika ušteda vremena. 
Nakon stiliziranja kosa je nahranjena, laganija, lepršava te izrazitio sjajna. Kada kažem sjajna, mislim na zaista visoki sjaj kose kakav vidite u onim reklamama na TV-u. :-D Osim toga sprječava i statički elektricitet kose, tako da nema malih iritantnih dlačica koje strše.

Međutim, ovo ulje ima jednu manu. A to je da ostavlja narančasti odsjaj na plavoj kosi. Osobno mi to ne smeta jer imam tamnu kosu, ali bi ga osobe sa svijetlom trebale preskočiti. No, Moroccanoil je i za nijh osmislio posebnu verziju - Morrocanoil Light.
Cijena ulja od 100 ml (običnog i light) iznosi 299 kn.

Intense Hydrating Mask


Bogati kremasti tretman za hidrataciju i oporavak oštećene kose. Dugotrajnom primjenom, ova učinkovita maska revitalizira kosu i vraća joj sjaj, te omogućuje lakše oblikovanje.

Ovo je moja omiljena maska za hidrataciju kose. Najdraže mi ju je koristiti nakon pranja kose šamponom za dubinsko čišćenje (trenutačno je to Redken Hair Cleansing Cream - uskoro rezenzija) kao dubinski tretman. Miris je intenzivniji od mirisa ulja, nekako teži, ali divan. Također se zadržava dugo u kosi, meni čak do idućeg pranja.
Moroccanoil swatch
Tekstura je jako gusta i kremasta. Nanosim je nakon pranja kose na ručnikom posušenu kosu. Isto kao i kod ulja, počešljam kosu češljem sa širokim zupcima da se ravnomjerno rasporedi cijelom dužinom. Obično je držim nekih 15-ak minuta, a ako imam vremena onda i duže kako bi svi sastojci prodrjeli duboko u vlasi, a zatim isperem. 

Rezultat je fantastičan! Kosa je nakon feniranja hidratizirana, mekana, lakše se oblikuje i izrazito je glatka na dodir. Ozbiljno, ne mogu prestati dirati kosu kada koristim ovu masku. :-D Iako je dosta gusta, nimalo ne otežava kosu. Preporučam ovu masku svima koju muku muče sa suhom i neposlušnom kosom. Cijena je nešto veća i iznosi 245 kn za 250 ml, ali traje cijelu vječnost.

Moroccanoil proizvodi su dostupni u odabranim frizerskim salonima, a možete ih naručiti i ovdje.

4 komentara :

  1. I highly recommend moroccan intense hydrating mask for dry or over processed hair. I use it once a week and leave it on for the length of my shower and it works perfectly. Jamaican Black Castor Oil

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moroccanoil mask is amazing, the best I've ever tried! And the smell is gorgeous.

      Izbriši
  2. Draga, predivne recenzije, baš čitam o njima na netu i jako mi se uz ova dva proizvoda dopada i njihov hidratantni šampon :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja i nisam čula neke pozitivne recenzije za šampon, ali 100 ljudi... :-D A masku i ulje ti preporučam iz svega srca, kosa je nakon njih kao svila. Jednako dobra je i Macadamia maska, ali mi je Moroccanoil iz nekog razloga mrvicu draža <3

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena