subota, 11. svibnja 2013.

Monoï #1 - Hei Poa Traditional Monoï Oil Coconut

Jeste li čule za Hei Poa proizvode? Prije 30 godina jedan je Francuski bračni par osnovao ovaj brand inspirirajući se ljepotom Tahićanki i njihovim svakodnevnim ritualima ljepote Monoï uljem. Da bi podržali lokalnu kulturu, njihovi se proizvodi proizvode na Tahitiju i to na tradicionalan način o kojem sam pisala ovdje.
Hei Poa Monoi 1
Hei Poa u svojoj ponudi nudi proizvode za njegu kose (maska, ulje), tijela (piling, butteri, gelovi za tuširanje, kremu za samotamnjenje itd.), sunčanje (za zaštitu od sunca i nakon njega). I naravno Monoï ulja u više mirisa - vanilla, tiare, coco, frangipani, tamanu, roucou i gold pearls (sa zlatnim šljokicama).

Dva su Hei Poa proizvoda koja obavezno moram imati ljeti - After Sun Milk, sa mirisom cvijeta Tiare i Monoï Oil. Između šest različitih mirisa, bilo mi je teško odlučiti se koje da kupim pa sam se odlučila za Coco. Nekako mislim da se sa mirisom kokosa ljeti ne može faliti. :-)

Monoï ulje je pakirano u jednostavnu staklenu bočicu od 100 ml sa kolorističnom naljepnicom koja asocira na tahićansko podrijetlo. Ambalaža ima jedan nedostatak, a to je široki otvor na boci. Bilo bi praktičnije da je uži jer mi se ovako zna dogoditi da izađe previše ulja.
Otvor na boci
Hei Poa ulje je pravo Monoï ulje, što znači da je do 20 °C u krutom stanju. Potrebno ga je samo na koji trenutak staviti pod mlaz tople vode i spremno je za korištenje. I ne brinite, naljepnica na njemu je vodootporna pa se neće odljepiti ili izbljediti. ;-) Ljeti ovo i nije potrebno raditi jer je tada zbog temperatura u tekućem stanju.

Miriše fenomenalno!!! Znate one stare reklame za Raffaello? Kada sam ga prvi put pomirisala podsjetio me baš na njih, hahah. :-D Ozbiljno. Egzotčni, kremasti, mazni miris kokosa je takav da ga poželite pojesti. Nimalo sintetski umjetan. Dosta dugo se zadrži na koži pa mi ljeti posluži i umjesto parfema. Tako imam dva u jedan - njegu i miris.
Hei Poa 2
Tekstura mu je malo masnija, ali se unatoč tome relativno brzo upije. Kožu ostavlja jako mekanom, nahranjenom i blistavom. Dobiva baš onaj zdravi sjaj tako da je idealan za ljetne noći kada se nose haljinice. Meni ga je najdraže koristiti nakon izlaganja suncu. Dok je koža još vlažna, malu količinu zagrijem među dlanovima i umasiram. Ulje djeluje umirujuće i regenerirajuće, predivan osjećaj na koži. Nekad ga stavim i na kosu. Tu treba biti oprezan jer je veća količina može zamastiti i otežati. Dovoljna je mrvica ulja koju stavim samo na vrhove na plaži. Štiti od sunca i soli pa na kraju ljeta imam zdravu, a ne isušenu i oštećenu kosu.

Može se kupiti na stranicama kao što su HQhair i Bath & Unwind za nekih 100-ak kn.

Obožavam ovo čudo, sve što mi treba za ljeto su bikini, more i bočica Hei Poa Monoï ulja. :-D

Jeste li isprobale Hei Poa ulje? Ili neko slično možda?

10 komentara :

  1. Nisam probala, ali ono iza ulje o kojem ćeš vjerovatno još pisati jesam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaa, Yves Rocher ulje :-) Oba su odlična, iako su skroz različita po teksturi i mirisu.

      Izbriši
  2. Aaa, baš ti hvala, sad si mi uvalila nemir oko iščekivanja ljeta, plaža i mora! Obožavam miris kokosa ljeti, sam spomen na Tahiti me baci u trans :D
    Idem potražiti ulje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Haha...a ljeto samo što nije, ja sam se već kupala nekoliko puta. Ja isto obožavam kokos ljeti, ako imaš neke prijedloge za proizvode s tim mirisom, javi. ;-)

      Izbriši
    2. Balein gel za tuiširanje s kokosom mi je super :) Ovih dana idem do Yves Rochera vidjeti da li su dobivali Monoi de Tahiti liniju :D
      Kada potrošim svoje kokosovo ulje koje imam za kosu, obavezno kupujem, već sam ih našla na HQ hair :D

      Izbriši
    3. Eee, dobro si me podsjetila na Balein, super mi je bio. :-) Gledala sam i one I Love...proizvode sa kokosom, ne čine se loši.
      Dobili su ti prekjučer u Yves Rochea ulje u spreju i ono sa šljokicama, njega sam isto kupila. A Hei Poa proizvodi su fantastični, lako se navući na njih :-D

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Super im je mlijeko za poslije sunčanja, lagano hladi i umiruje kožu. A miriše....wow! Čula sam i da je piling za tijelo odličan pa vidi i njega. Ja ga nisam koristila, ali ga namjeravam kupiti kad potrošim moj L'Occitane.

      Izbriši
  4. Bilo bi super da si napisala razlike između njega i Yves Rocher Monoi ulja jer planiram kupiti jedno a Yves Rocher je povoljniji pa važem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ukratko. :-)

      Hei Poa je pravo Monoi ulje i u krutom je stanju do 20 °C. Dosta je gusto i masnije od Yves Rocher pa je potrebno i duže da se upije. YR je suho ulje i sadrži samo 2 % Monoi, ali se i brže upija. Ukoliko tražiš intenzivnu njegu, preporučam Hei Poa. Zadnjih dana mi je koža bila jako isušena, a ovo ulje ju je doslovno spasilo preko noći.
      Yves Rocher isto ne loše njeguje. Npr.ako ti koža nije pretjerano suha i tražiš manje njegujućih svojstava, a više mirisa, onda definitivno YR.
      Razlika je i u količini - Hei Poa ima 100 ml, a YR 125 ml (ali mi se čini i da se brže troši jer ga treba više).
      Ja obožavam oba, ne mogu se odlučiti koje mi je draže. :-D

      Eto, nadam se da sam pomogla. Ako te još nešto zanima, pitaj slobodno. :-)

      Izbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena