utorak, 3. rujna 2013.

Discontinued, ili proizvodi koji se vise ne proizvode :-(

Znate onu priču - nađete fantastičan proizvod koji vam odgovara u svakom pogledu, obožavate ga, pazite i mazite, a onda...ode. :-( Zauvijek. Naravno, uvijek mu se može naći neka zamjena, ali u većini slučajeva to nije to. Jednostavno nije. Nije. Ovo je lista nekih proizvoda kojih se trenutno mogu sjetiti, a koje sam koristila i ne mogu ih prežaliti.

L'oreal Blush Delice Sheer Powder Blush nisu u ponudi već koju godinu. U srednjoj su mi bila omiljena rumenila. Sjećam se da sam konstantno koristila dvije nijanse, rozu zimi i narančasto smećkastu ljeti. Baš mi fale.
Revlon Skinlights Face Illuminator je bio moj prvi proizvod tog tipa. Pružao je koži divan sjaj, lako se razmazivao i bio postojan. Moj je bio u nekoj breskvasto srebrnkastoj nijansi koja mi je savršeno odgovarala.
L'Occitane ima običaj ukinuti najprodavanije proizvode. Sjećate se Almond Apple linije? Nikako mi nisu odgovarali svi proizvodi, krema za lice mi je, recimo, izazvala užas na koži. Međutim, Sweet Peel piling sam voljela. Dovoljno nježan za svakodnevno korištenje i slatkastog mirisa jabuke, bio mi je omiljen. Kao i Red Rice linija iz koje sam koritila mat fluid te gel za umivanje.
Lush je posebna priča. Kroz godine su ukinuli tonu predobrih proizvoda. :-( Ali najviše patim za Yummy Yummy Yummy gelom za tuširanje i Heavanilli pločicom za masažu. Yummy Yummy Yummy je mirisao po jagodama, a taj se miris dugo zadržavao na koži. Inače prezirem miris jagoda u kozmetici, ali sam za ovim bila luda. Heavanilli sam obožavala zbog slatkastog mirisa vanilije i tonke koji se dugo zadržavao na koži te odlične njege. Lush, pliiiiz, vrati mi ove proizvode!!! :-((
OK, znam da se još uvijek prozvode, ali današnji Lancome Juicy Tubes, po meni, nisu ni sjena prvima koji su izašli. Bili su pigmentiraniji, nisu kao današnji samo davali sjaj i mrvicu boje. Koristila sam jednu bordo nijansu, izuzetno pigmentiranu (i mirisnu) te drugu lila, jednakih kvaliteta. Fale mi ti Juicy dani. :-(
Dior je u ponudi imao Plastic Gloss sjajila za usne. Gusta, pigmentirana i visokog staklenog sjaja, bila su mi jedna od omiljenih. Na usnama su izgledala kao na modelu sa reklame na donjoj slici. 
Inače sam veliki fan Lancôme maskara, a Flextencils sam također koristila kroz srednju školu. Naravno, više se ne može nabaviti. A bio mi je drag i Vinefit balzam za usne,
Parfemi su priča za sebe. Mogla bih danima pisati o onima koji se ne proizvode više i plakati. Stoga ću ovdje navesti samo neke koji su mi obilježili određene životne periode.

Prva je na listi, naravno, Laura Biagiotti Venezia. Tko je nije volio? Mama bi se iz Trsta uvijek vraćala sa jednom bočicom, a ja bi joj je tu i tamo ukrala. :-D Čula sam da je izašla nova verzija, ali i to da miris jednostavno nije onakav kakvim ga se pamti.
Versace Jeans Couture zapravo nikada nisam posjedovala, ali bih se uvijek kod nekoga našpricala njime. I taman kada sam skupila novce da ga kupim, saznam u parfumeriji da se povlači, a da je zadnji primjerak upravo prodan. I to na dobrom sniženju. Došlo mi je da vrištim.
Dolce & Gabbana Sicily sam trošila u srednjoj. Intenzivan i elegantan, jedno je vrijeme bio pravi dragulj u mojoj kolekciji. Neki ljudi oko mene su se žalili da im je starinski, no ja sam svejedno guštala u njemu. Tu je i nezaboravni klasični Dolce & Gabbana, koji je nedavno zamijenjen  laganijim Pour Femme. Dolce i Gabbana, zašto? :-(
Mislim da bih o ukinutim parfemima mogla napisati 10 stranica, stoga ću se sada zaustaviti.  I nadati da će jednom neke od njih vratiti.

Koji su kozmetički proizvodi koje vi ne možete prežaliti? Mrzite li kada promjene ili ukinu mirisne klasike? 

*Sve slike su preuzete sa interneta.

8 komentara :

  1. Nemam neki proizvod koji se prestao proizvoditi. Ali što se parfema tiče, posebice gore navedenih, mislim da nije stvar u proizvođaču već uvozniku. Mislim da se vani mogu još pronaći. Pogotovo Sicily. Ili se varam?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, evo baš sada gledam za Sicily i vidim da se i dalje proizvodi. Ovi ostali su, na žalost, ukinuti :-(

      Izbriši
  2. Nisam čula za većinu ovih proizvoda hahahah :D a iskreno ne sjecam se da sam nešto baš jako voljela i da se prestalo proizvoditi, hm. morat cu razmisliti o tome :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago ti se, meni se masu puta dogodilo ili da se prestao proizvoditi ili su "poboljšali" forumulu koja je, naravno 3 puta gora.

      Izbriši
  3. Sicilyyyyyyyy, dođe mi da zaplaćem sada :( ... diiiivan :D ah ah ah.

    OdgovoriIzbriši
  4. Eh, da, znam tu priču. Pitam se zašto nam to rade? :D
    Moram priznati da ni ja nisam znala za polovicu ovih proizvoda, ali za onu za kojujesam, potpisujem sve što si napisala (primjerice za Lancome-ove juicy tubes - stari su mi bili puuuuno bolji) :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, imam dojam da sada svi izgledaju isto na usnama, bzvz :-/

      Izbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena