petak, 29. studenoga 2013.

Shiseido Sheer and Perfect Foundation SPF 15

Nedavno sam krenila u potragu za novim puderom i moram vam reći da sam se dobro namučila dok nisam pronašla onaj koji mi odgovara. Skroz sam zaboravila koliko to zna biti iscrpljujuće. :-D Prvi je na listi bio novi YSL Youth Liberator Serum, ali mu je cijena kod nas previsoka (500 kn, da, da), a taman je u to vrijeme bio onaj problem sa Feelunique tako da mi je otpala i on line kupnja. Zatim sam htjela novi Guerlain Tenue De Perfection, ali mi se nije svidjelo kako mi izgleda na koži, a i lagano mi je oksidirao na licu. Zadnja opcija je bio Diorov Forever koji izgleda fantastično na licu, ali oksidira ko lud. Onda mi je u jednom trenu pukao film i rekla sam sebi: "Kupujem prvi idući na koji naletim". A izbor je pao na Shiseido Sheer & Perfect Foundation SPF 15.

Shiseido Sheer & Perfect

Shiseido Sheer & Perfect

Riječ je o najnovijem puderu iz Shiseido laboratorija koji sadrži 3 tipa optičkih čestica: plave koje prekrivaju tamne mrljice i podočnjake, zelene koji ublažavaju crvenilo te bijele koje pore čine manje vidljivima. 

Sheer & Perfect tekući puder dolazi pakiran u plastičnu neprozirnu bočicu u standarnoj količini od 30 ml. Bočica je tako mala, stane u dlan i u usporedbi sa prijašnjim puderima koje sam imala djeluje kao nekakva tester verzija. :-D Ali u biti, količna proizvoda je jednaka. Zapravo mi se sviđa plastična ambalaža jer je travel friendly tako da ga bez problema ubacim u neseser bez straha da će se razbiti i proliti po njemu. Mana je što nije prozirna tako da se ne vidi koliko je pudera potrošeno. Na vrhu se nalazi uski otvor kroz koji je puder lako dozirati.

Shiseido Sheer & Perfect

Shiseido Sheer & Perfect

Tekstura je poprilično tekuća i bez problema se nanosi na kožu, a lako se i blenda. Prije nanošenja ga je potrebno dobro promučkati da bi se sve komponente spojile i dobila homogena tekstura. U biti su mi ovakve vodenaste teksture pudera najdraže sa svakodnevni make up jer na licu djeluju prozračno, a osjećaj na koži je kao da ne nosim puder. Jako je lagan i ono najvažnije oil free. U ovih 4 tjedna koliko ga koristim nije mi izbacilo ništa po koži.

Što se tiče prekrivanja, rekla bih da je ono srednje. Imala sam fazu u kojoj sam iskopala pola lica i ovaj mi je puder izvrsno prekrio svo crvenilo. Stvarno sam zadovoljna efektom koji pruža jer je dojam kao da na licu nemam ništa, a ten djeluje njegovano i čisto. S njime dobijem onaj željeni second skin izgled i tu mu dajem čistu peticu. :-) Ne nakuplja se u boricama kao ni u porama već ih lagano i zakamuflira pa ten djeluje ujednačeno. Moram reći i da dobijem dosta komplimenata na račun tena kada ga stavim pa mu evo još jedna petica.

Shiseido Sheer & Perfect

Već sam spomenula kako se lako nanosi i blenda, a za nanošenje su mi se najbolji pokazali prsti. Isprobala sam ga i sam Real Techniques Buffing Brush, kao i sa Stippling Brush, no u oba slučaja mi puder lagano oksidira na koži. Nakon nekih 30 minuta se opet stopi sa mojim licem, a zašto se to dogodi, pojma nemam. :-/ Baš čudno.

Sada dolazim do jedine mane ovog pudera, a to je postojanost. To mu je slaba točka, barem na meni, ali imajte na umu da mi se koža nenormalno masti zadnjih nekoliko mjeseci, a ne koristim ispod njega ni kreme za matiranje ni primer. Rekla bih da izdrži nekih 2 sata prije nego počne izbijati sebum i to na T-zoni. Neće on sada skroz nestati s lica, a kada blijedi, onda je to ravnomjerno. Tada ga samo mrvicu doradim Dior puderom u kamenu i sve pet. :-) Make up je i dalje postojan. :-P

Shiseido Sheer & Perfect

Zaključno, mislim da je ovo jako dobar puder i izuzev osrednje postojanosti, svakako bih preporučila da ga isprobate. Cijena mu iznosi 299 kn u Douglasa (čini mi se da je u Mullera 319 kn).

Koji puder trenutno koristite? Što vam se čini od ovoga? Imate li kakvu preporuku?

8 komentara :

  1. alittlemakeupobsessed30. studenoga 2013. u 00:14

    mazala sam ga po ruci i tekstura mi se činila obećavajuća, no ovo da već nakon 2 sata nastaju problemi mi se ne sviđa :(
    probat ću nabaviti tester, izvrsna recenzija :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala. :-)

    Da, obavezno tester ako ima. Mene je ta nepostojanost razočarala, sa Chanel Perfection Lumiere izdržim puno više.

    OdgovoriIzbriši
  3. Nisam ga isprobala a i sada mi ga je udaljila ova činjenica da zasjajiš kroz dva sata :/ .

    OdgovoriIzbriši
  4. Je, to mu je baš mana. :-(
    Danas sam ga kombinirala sa Guerlain Meteoritima i izdržao je nešto duže

    OdgovoriIzbriši
  5. Odlična recenzija! :D I mene brine što se zasjajiš nakon 2 sata, moja T zona to en bi podnijela :D

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja jednostavno obožavam Shiseido pudere. Ovog još nisam probala, ali mi je sljedeći na WL. Koristim Shiseido Perfect refiner i Shiseido Sun protection tekuće pudere :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni je Perfect Refiner idući na WL za isprobati

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena