utorak, 19. studenoga 2013.

Shopping u studenom

Znam da još nije kraj mjeseca, ali meni čim prođe 15. kao da je. :-D Ovaj mjesec mi je bio poprilično naporan, imala sam jedan teški ispit i naravno čim sam ga položila morala sam se nagraditi nekom kozmetičkom sitnicom. :-D Osim toga, 01.11. sam proslavila 26. rođendan te sam za njega, između ostalih, dobila i neke kozmetičke poklone. A što sam sve kupila i dobila, pročitajte u nastavku.

November shopping

Krećem sa rođendanskim poklonima.  Od momka sam dobila moj najdraži parfem ikad, a riječ je o Cacharel Eden <3 To je stari miris, napravljen 1994. godine, a u njemu se isprepliču note tuberoze, jasmina, ruže, sandalovine i boba Tonka. Za mene, ovo je nešto najčarobnije ikad napravljeno u parfemskoj industriji. Nema tog mirisa s kojim bih ga mogla usporediti, toliko je poseban. Ima nevjerojatnu auru i postojanost, stavim ga ujutro, a osjećam ga cijeli dan. Znam da ga mnogi ne vole, ali za mene je on moj zaštitni znak i nadam se da ga nikada neće prestati proizvoditi. Parfemčina.

Cacharel Eden

Drugi sam parfem dobila od prijateljice i to Guerlain Samsara. Iako je ovo pravi Guerlainov klasik iz 1989. godine, pod moju se kožu uvukao relativno nedavno. Note su bergamot, limun, ylang-ylang, breskva, zelene note, jasmin, hladni drvenkasti iris, opojni narcis, ljubičica, ruža. U bazi je sandalovina, vanilija, bob Tonka (inače u svim mojim omiljenim parfemima) te amber i mošus. Na meni, ovo je jedan od onih teških, raskošnih, mističnih mirisa, više za noć, nego dan, a istovremeno mazan i kremast. Opet, jaka aura i postojanost. 
Nedavno sam pročitala i priču vezanu uz nastanak ovoga klasika, koja mi se jako dopala. Jean-Paul Guerlain je napravio ovaj parfem za ženu koju voli, evo i citat: 
“I met a woman named Décia de Pauw, a wonderful horsewoman. I fell instantly in love. I had one desire: to offer this woman a perfume that would reveal her own intimacy, her unique sensuality. She liked sandalwood and jasmine, so I made her a perfume named Samsara, which is Sanskrit for ‘wheel of life.”

Guerlain Samsara

Real Techniques Stippling Brush sam dobila na poklon od tate kada sam radila svoju prvu iHerb narudžbu. Da ne duljim previše, ubrzo će ići i recenzija ovog kista. Uz to sam kao freebie izabrala Sierra Bees balzam za usne s mirisom vanilije koji je skroz neloš (i koji sam očito zaboravila uslikati).

Real Techniques Stippling Brush

Redken Hair Cleansing Cream je nezamjenjiv kada je u pitanju dubinsko čišćenje vlasišta te ga uvijek moram imati. Prošlo pakiranje mi je trajalo skoro godinu dana, tako da je definitivno isplativ proizvod.
Bioderma Sebium serum sam kupila nakon prestanka korištenja Avene Triacneal i jako sam zadovoljna rezultatima. Komedoni lagano nestaju, a opći izgled kože je popravljen. Planiram napisati detaljniju recenziju nakon mjesec dana korištenja.

Bioderma & Redken

Shiseido Sheer and Perfect Foundation SPF 15 je najnoviji tekući puder iz Shiseida koji me osvojio, a za njega isto ubrzo ide recenzija, kao i za MAC RiRi Woo ruž :-)

MAC & Shiseido

L'Occitane Almond Shower Scrub je kupljen neplanirano. Zapravo sam htjela iskoristiti rođendanski popust u L'Occitanea na njihov Almond Delicious Paste, a tamo me dočekalo neugodno iznenađenje kada su mi rekli da se reformulira cijela Badem linija te da je piling trenutno nedostupan. :-( Žao mi je zbog toga, to mi je bio najdraži piling za tijelo. No kako nisam htjela izaći praznih ruku :-P, izabrala sam Shower Scrub koji sam također kupovala već nekoliko puta i njihovo fantastično ulje za tuširanje Almond Shower Oil.

L'Occitane Almond

To je bilo sve za ovaj mjesec. Kako vam se sviđa? Što biste voljeli da prvo recenziram? I naravno, što ste vi kupovale ovaj mjesec?


6 komentara :

  1. Sve same stvarčice koje bi i ja sama za sebe izabrala. Ova priča me tako dirnula, padam na takove fatalne ljubavne priče. :) Čitajući opis oba parfema, došla sam do zaključka kako ću se morati baciti na proučavanje kako si predočiti miris kada ga netko samo opisuje. RT i Redken imam sama. I zadovoljna sam. Ovo ulje će isto jednom doći an red!

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja nekako već po sastojcima mogu okvirno zamisliti kako neki parfem miriše. I u većini slučajeva pogodim. :-D Meni je isto divna ova priča o nastanku Samsare, da bar meni netko napravi parfem :-D
    L'Occitane ulje kupuj što prije, ono je baš must have proizvod.

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicni noviteti, kao i uvijek. Kupuješ s ukusom! ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ooo, hvala puno. :-)
    To mi je baš lijep kompliment. :-)

    OdgovoriIzbriši
  5. alittlemakeupobsessed30. studenoga 2013. u 00:18

    sve divne stvarčice koje bih i sama izabrala (ili ih imam) :)

    na Samsaru sam zaboravila skroz, kako je to predivan miris <3
    a ovu priču o njemu nisam znala :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Je, Samsara je divna, pogotovo za ovo zimsko razdobolje. :-)

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena