nedjelja, 9. ožujka 2014.

Njega kose - omiljeni proizvodi

U prošlom sam vam članku pokazala trenutačnu kolekciju proizvoda za tijelo, a danas ću to isto učiniti i sa proizvodima za kosu. Njega kose mi je jedna od najbitnijih stavki i posvećujem joj puno pažnje. Godinama sam isprobavala razne proizvode, sve dok nisam našla one koji mi najbolje odgovaraju.


Prvi su na redu šamponi - bitno mi je da nije agresivan, da temeljito očisti vlasište, a ukoliko ima i druga, npr.njegujuća svojstva - još bolje! Kérastase Elixir Ultime Bain Huile Lavante je divna kupka koja ne samo da obavlja svoj posao fantastično, već uz to ima i divni orijentalni miris. Redken Hair Cleansing Cream koristim povremeno, recimo jednom u dva tjedna kako bih temeljito uklonila ostatke proizvoda za styling. Zbog toga se sporo troši i iako ga koristim duže od jedne godine, ovo mi je tek druga bočica. Definitovno isplativ proizvod koji preporučam svima koji koriste proizvode za kosu sa silikonima ili proizvode za stiliziranje.


Od regeneratora sam trenutačno na Kérastase Lait Vital. Nešto i nisam oduševljena njime, a ubrzo će te saznati i zašto pa neću sada pisati. Macadamia Oil Deep Repair maska je savršenstvo! Nju uvijek koristim u kombinaciji sa Redken Hair Cleansing Cream jer imam osjećaj da na taj način najbolje nahranim kosu. A o njezinom mirisu neću niti pisati, nešto predivno. Uz sve to, odlično je što se može pronaći u više verzija - od 30, 100, 250 i 500 ml, a ovo najmanje košta nekih 30-ak kuna i odlično je ako je želite isprobati prije kupnje velike. :-)


S obzirom da često feniram kosu, već godima se ne odvajam od Kérastase Ciment Thermique mlijeka za zaštitu kose od topline. Ne znam koja mi je ovo tuba po redu, ali jedino njega koristim. Apsolutno je vidljiva razlika u kvaliteti kose od kada sam ga ubacila u svoju rutinu. Sprječava lomljenje kose, ne masti je i divno miriše. Reći ću još samo to da je do prije 6-7 godina za mene bila nemoguća misija pustiti kosu dužu od dužine ramena, a sad je skoro do struka ;-) Uz njega je odličan dodatak i Kérastase Resistance Fibre Architecte koji se koristi na suhoj kosi prije korištenja pegle ili figara.


Opet Kérastase. :-D Touche Finale serum koristim nakon feniranja na ravno kako bih zagladila sitne dlačice koje strše. Ono što me najviše oduševljava kod njega je to da bez obzira na vlagu ili kišu, kosa ostaje onakva kakvom sam je isfenirala. Velike preporuke! :-) 


Wellaflex pjenu za kovrče koristim prije figara. Sviđa mi se što nije ljepljiva i ne mrsi se kosa od nje. To mi se često znalo događati sa nekim drugim pjenama, ali s njom ne. Jedino mi miris nije nešto, ali nema veze. L’Oreal Professionnel Infinium Lumiere lak za kosu je jedan od boljih koje sam ispobala. Ne ljepi kosu, lako se raščešljava i ono najvažnije, ne ostavlja bijeli trag u njoj. Kao i kod pjene i ovdje nisam nešto zadovoljna mirisom. Ono čime nisam zadovljna je to što sam očekivala da će mi držati kovrče od figara čvrstim, ali one padnu vrlo brzo. Zapravo, što ga više stavim, brže se spuste. Možda je to do njene dužine, nemam pojma. 


Ali ako imate neki prijedlog za dobar proizvod koji će kovrče držati na mjestu, molim vas da mi napišete. :-)

Koliko vi proizvoda za kosu koristite? Koji su vam omiljeni kojima se uvijek vraćate?
 

4 komentara :

  1. Odličan izbor, nemam primjedbe ni o jednom proizvodu ;).

    OdgovoriIzbriši
  2. the beauty department10. ožujka 2014. u 14:08

    Macadamia maska je zakon, nisam jos uvijek nasla ljepsu i mirisljaviju :))

    OdgovoriIzbriši
  3. Hvala ti :-) Većinom se držim Kerastase proizvoda, iako ponekad znam eksperimetirati i sa drugima.

    OdgovoriIzbriši
  4. Stvarno je zakon! Meni je odlična, možda mrvicu i draža Moroccanoil maska, ali je i skuplja.

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena