utorak, 11. lipnja 2013.

Kérastase Soleil - part 1

Kerastase Soleil
Kérastase Soleil linija je namijenjena kosi izloženoj UV zračenju, zbog kojeg ona postaje krhka i porozna. Prva verzija je izašla još 1988. godine i od tada je Kérastase stalno usavršava i nadopunjuje novim zanimljivim proizvodima. Osobno ju koristim već nekih 5 ili 6 godina i ne mogu zamisliti ljeto bez nje. Moja kosa je duuuga, tankih vlasi sklonih petljanju pa samim time i pucanju. Nije bojana. Zimi se držim zelene Resistance linije koja kosu čini jačom, sjajnijom i otpornijom, a čije se recenzije mogu pročitati ovdje, ovdje i ovdje.
Ljeti prelazim na crvenu Soleil liniju bez koje ne mogu zamisliti ljetne mjesece. Dok je nisam isprobala mislila sam da su priče o proizvodima za kosu izloženu suncu samo još jedan marketinški trik, no Kérastase me već s prvim pranjem uvjerio u suprotno. U ovom prvom dijelu ću vam predstaviti šampon i regenerator, a u idućem kremu i ulje za zaštitu kose od sunca.
Kerastase Bain Apres Soleil
Kérastase Bain Aprés Soleil kupka je pakirana u prepoznatljivu ambalažu od 250 ml. Miriše nekako ljetno, voćno - cvijetno, a miris se dosta zadrži u kosi. Sam proizvod je prozirne boje i gelast. Nije kremaste teksture kao Bain de force. Dobro se pjeni i temeljito uklanja svu nečistoću sa kose, kao i ostatke morske soli i pijeska. Ljeti moje vlasište zna biti iziritirano od sunca, a ova ga kupka lijepo umiri. Dakle, iako je učinkovit u svom poslu, također je i nježnog umirujućeg djelovanja. Dosta je koncentrirana te je potrebna mala količina.
Kosa je čista, lepršava i nekako lakša te blista svojim prirodnim sjajem. Ljeti je uvijek sušim na zraku, a kako je ona prirodno valovita, događalo mi se da strši tona sitnih dlačica uz vlasište. S ovim se šamponom to ne događa.
Cijena u nas iznosi oko 170 kn.
Kerastase Lait Richesse
Kérastase Soleil Lait Richesse je mlijeko za njegu kose nakon pranja. Ima isti miris kao i kupka koji se dugo zadrži u kosi. Divan je, podsjeća na ljeto. Koristim ga nakon kupke na ručnikom posušenu kosu. Nanosim ga duž cijele dužine, izbjegavajući vlasište te počešljam češljem sa širokim zupcima ili četkom (Tangle Teezer je odličan za to ;-) ) kako bi se proizvod dobro rasporedio po cijeloj kosi. Ostavim 3-5 minuta, a zatim isperem. I to je to. Kosa je mekana, sjajna te se lako raščešljava. Lagane je teksture te neće otežati ni najmasniju kosu, a u drugu ruku je jako hidratanto. Mlijeko također sprječava i petljanje kose pa time ona manje puca. 
Prije sam znala kupovati i masku za kosu iz ove linije - Soleil Masque UV Défense Active, no kako Lait Richesse i ona imaju skoro pa identičan učinak, a mlijeko je jeftinije, preporučam njega.
Cijena kod nas iznosi oko 230 kn za 200 ml proizvoda.

Zaključak: Preporučam ove proizvode svima čija je kosa izložena štetnom UV zračenju, posebno onima koji su ljeti cijelo vrijeme na plaži ili suncu. Moram reći da moja kosa nije bojana pa ne mogu reći čuvaju li uistinu ovi proizvodi i boju kose. Ono što mogu potvrditi je da na kraju ljeta skoro pa da i nemam ispucanih vrhova, što je za moju kosu ravno čudu. :-D Sjećam se kada sam je prvi put koristila i došla na šišanje na kraju ljeta koliko se moja frizerka divila kosi i komentirala da nema nikakvih oštećenja. Cijene su kod nas takve kakve jesu, nešto više, stoga vam preporučam kupnju preko Feelunique ili Lookfantastic gdje je znatno povoljnije.

Jeste li isprobale Kérastase Soleil liniju? Koristite li posebne preparate ljeti ili se držite uobičajenih?

7 komentara :

  1. Nisam probala proizvode iz te linije a moram priznati da o tom vražjem suncu i njegovoj štetnosti ne razmisljam dovoljno :D ja i ljeti koristim iste proizvode za njegu, osim ako ne promijenim kupivši nešto novo :D , no u principu ne kupujem proizvode namijenjene zaštiti kose od sunca. Nisam primjetila ni da mi kosa bude nakon ljeta u gorem stanju, ali mozda zato jer je moja kosa poprilicno jednostavna i nije zahtjevna... :D ispucali vrhovi mi se dogode jedino ako ju jako dugo ne šišam.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh, meni je prije nego sam koristila ove proizvode kosa nakon ljeta bila u katastrofa stanju. :-( Morala bih je skratiti bar 7-8 cm, a volim da je duga. Ali ja budem cijeli dan u moru, plivam, ronim itd, a imam vlasi sklone pucanu, blah. Odlično da ti ne treba dodatna njega, ja o tome mogu samo sanjati. :-)

      Izbriši
  2. Iz ove linije sam probala samo kremu za kosu za zaštitu od sunca (onu u spreju) i odlična mi je, planiram ju kupiti i ove godine. Gledala sam i ovaj šampon i masku.
    Kada živiš na moru, ovakve stvari su ti must-have. Svake godine uzmem nešto jer bi moja kosa bez tih preparata s UV zaštitom izgledala - a joj!!
    Usput, na Feelunique i drugim stranicama su ti šamponi jeftiniji (i cijela ta linija) puuuno jeftiniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno se slažem da su nama na moru ovi (ili neki drugi) proizvodi must. :-)
      Imam još i Aqua-Seal kremu i Huile Céleste ulje u spreju sa šljokicama, i svi oni u kombinaciji daju odlične rezultate. Ja ih uvijek uzimam preko Feelunique jer imam onaj VIP popust od 10% na Kérastase, izađe dosta jeftinije nego u nas. :-)

      Izbriši
    2. Također sam do sada naručivala online, ovi naši su zbilja pretjerali s cijenama :D

      Izbriši
  3. Ja sam godinama vjerna L'Orealovoj žutoj liniji pri izlaganju na suncu ali mislim da bi vrijedilo isprobati i ovu liniju ;)!

    OdgovoriIzbriši

© Cosmetic essence , AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena